Avocaţii inculpaţilor în procesul în care este judecat şi preşedintele Colegiului Medicilor,Vasile Astărăstoae, cer restituirea cauzelor la DNA Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii mai multor inculpaţi în dosarul privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, în care este judecat şi preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, au cerut Curţii de Apel Suceava restituirea cauzei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Bucureşti. Curtea de Apel Suceava urmează să se pronunţe în şedinţa din 8 mai.

La termenul de joi al procesului care se desfăşoară la Curtea de Apel Suceava-  în care Vasile Astărăstoae, care este şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, este judecat, alături de alte 18 persoane - avocaţii inculpaţilor au invocat mai multe excepţii privind neregularitatea actului de sesizare a instanţei.

Ei au solicitat completului de judecată admiterea excepţiei privind nulitatea actelor de urmărire penală şi restituirea cauzei la Parchetul competent pentru refacerea actelor de urmărire penală şi a actului de sesizare a instanţei.

Daniel Atasiei, avocatul lui Vasile Astărăstoae, a spus că în cazul clientului său nu există o sesizare pentru a se putea începe urmărirea penală pentru conflict de interese, precizând că în sesizarea iniţială nu erau relatate fapte care ar avea legătură cu conflictul de interese.

Faţă de excepţiile invocate la termenul de joi, Curtea de Apel Suceava urmează să se pronunţe în şedinţa din 8 mai.

Vasile Astărăstoae, trimis în judecată în 21 decembrie 2011

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, a fost trimis în judecată în 21 decembrie 2011, de către procurorii DNA Iaşi, alături de alte 18 persoane, în dosarul privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a universităţii ieşene, proiect realizat din fonduri europene cu 6,4 milioane de lei.

Profesorul Astărăstoae este acuzat de procurorii DNA de aderare şi constituire de grup infracţional organizat, iar printre persoanele trimise în judecată de DNA Iaşi se numără doi directori din cadrul UMF Iaşi, Adrian Ciureanu şi Daniel Druguş, precum şi reprezentantul firmei Maguay Impex SRL, Corvin Pughin, acuzat că ar fi dat mită conducerii UMF pentru a câştiga licitaţia.

Ancheta DNA la UMF Iaşi a fost începută la începutul anului 2011, când procurorii au descins la sediul universităţii pentru a analiza documentaţia tuturor celor 23 de proiecte europene pe care instituţia ieşeană le derulează.

Platforma de e-learning le permite cursanţilor de la UMF Iaşi să aibă acces la întreaga documentaţia de curs, precum şi la informaţiile suplimentare, oferind totodată posibilitatea examinării prin metode electronice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite