UNTOLD, povestea nespusă a salvatorilor SMURD la festival: 1.639 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală. Vârful, în noaptea de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de pompieri, personal medical de urgenţă şi studenţi voluntari ai SMURD au asigurat măsuri suplimentare la festivalul de muzică „UNTOLD”, din Cluj-Napoca. Având în vedere fluxul mare de persoane sosite la festival, au fost mobilizaţi salvatori din Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Maramureş. Mobilizarea de forţe s-a dovedit a fi utilă, peste o mie de tineri având nevoie de asistenţă medicală din partea SMURD.

Salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 1.639 persoane, care au semnalat probleme medicale, iar 39 dintre acestea au fost transportate la spital. 

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de duminică spre luni, fiind asistate 524 de persoane. Comparativ cu ediţia 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o uşoară scădere de 4,5%.

Alcool în exces şi suspiciuni de fracturi

Afecţiunile pentru care a fost necesară intervenţia salvatorilor au fost diverse, fiind întâlnite solicitări pentru simple escoriaţii, dureri de cap, consum în exces de alcool până la suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe.

Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din pompieri militari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

igsu2

 Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost operaţionalizate şase puncte medicale avansate, deservite de personal şi echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj, precum şi studenţi voluntari ai SMURD Cluj. Premergător evenimentului, inspectorii ISU Cluj au desfăşurat controale preventive atât la amenajările temporare şi obiectivele din perimetrul locaţiei, cât şi în zonele adiacente.

igsu3
igsu4
igsu5
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite