Un şofer român a ameninţat poliţişti francezi că îi va ucide cu mitraliera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politie franta

Un şofer român i-a ameninţat în noaptea de Revelion pe poliţiştii care l-au oprit pe o autostradă din Franţa că îi va ucide cu mitraliera, după ce aceştia au constatat că nu avea permis şi asigurare pentru maşina pe care o conducea şi că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a scris presa franceză.

Adam Sain a fost oprit de poliţie în noaptea de sâmbătă, 31 decembrie, spre duminică, 1 ianuarie, pe autostrada A1, în dreptul localităţii Saint-Martin-sur-Cojeul, din nordul Franţei, potrivit „La Voix du Nord“.

Ofiţerii au povestit că bărbatul, care părea beat, a refuzat să se supună unui test de detectare a alcoolemiei. Nervos, el şi-a aprins o ţigară pe care poliţiştii i-au luat-o şi au stins-o.

A încercat să îşi aprindă o a doua ţigară, iar când ofiţerii au vrut să i-o ia şi pe aceasta a devenit violent. A lovit doi dintre oamenii legii cu pumnul în faţă, înainte de a fi imobilizat.

Apoi, a început să îi ameninţe pe poliţişti. „Teroriştii au dreptate să vă atace“, a spus el. „Dacă ies, mă voi întoarce cu o mitralieră şi vă voi ucide pe toţi“, a adăugat el.

Românul a compărut marţi în instanţă, unde a încercat să îşi explice gestul. „Când beau, îmi pierd minţile“, a spus el.

Avocatul său a explicat că vehiculul era asigurat, deşi actele nu erau pe numele şoferului.

În ceea ce priveşte acuzaţia de apologie a terorismului, avocatul a insistat că românul nu vorbeşte bine limba franceză şi că voia să le spună poliţiştilor că „ar face mai bine să se ocupe de terorişti“.  

Sain a fost condamnat la 12 luni de închisoare şi la plata unei amenzi de 300 de euro. În plus, vehiculul său a fost confiscat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite