Trei judecători din completul care ar urma să-l judece pe Adrian Năstase în dosarul „Zambaccian“ vor să se abţină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa Curţii Supreme va judeca mâine cererea de abţinere a trei dintre cei cinci judecători ai competului care în data de 8 aprilie trebuia să ia în discuţie recursul făcut de procurori la dosarul „Zambaccian“ în care fostul premier Adrian Năstase este acuzat de fapte de corupţie.

„Mai exact, cei trei au făcut cereri de abţinere, pe motiv că anterior s-au mai pronunţat în alte dosare ale lui Adrian Năstase. Vom vedea dacă mâine li se vor aproba sau nu cererile făcute. Dacă motivele lor nu vor găsite întemeiate, atunci vor rămâne să judece în continuare “, au explicat unor surse judiciare.

Motivaţia: s-au mai pronunţat şi în alte dosare ale lui Năstase

Trei dintre cei cinci judecători, respectiv Ioana Bogdan, Cristina Rotaru şi Angela Dragne, au făcut cereri de abţinere în acest dosar, pe care le-au înaintat Colegiului de conducere al instanţei supreme.

Judecătorii Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru au soluţionat în etapa fondului dosarul „Trofeul calităţii“, iar Angela Dragne a făcut parte din completul care a dispus achitarea persoanelor judecate în dosarul „Mătuşa Tamara“.

Contestaţiile din dosarul „Zambaccian“, în care Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi a fost achitat pentru luare de mită, vor fi judecate din 8 aprilie de un complet de cinci judecători al Curţii Supreme.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat  pentru Mediafax că nu ştie care sunt motivele concrete pentru care cei trei judecători au făcut cereri de abţinere, dar a arătat că poate fi un motiv şi faptul că ei au mai făcut parte din complete care au dispus soluţii în dosare în care a fost judecat fostul premier.

În dosarul "Zambaccian", Adrian Năstase a fost condamnat în 30 martie 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Soţia fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată atunci tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru „participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală“, fiind achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite