Teza de doctorat a Laurei Kovesi nu va fi analizată sub suspiciunea de plagiat. Sesizarea Asociaţiei GRAUR către Ministerul Educaţiei nu este validă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor (CNATDCU) nu va analiza teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, deşi Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) susţine că a transmis prin poştă rapidă Ministerului Educaţiei o solicitare în acest sens. Pentru a fi conformă, sesizarea trebuie depusă la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării şi Dezvoltării şi Inovării.

Potrivit preşedintelui Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, regulamentul de organizare este clar, iar pentru ca o sesizare să fie luată în considerare şi să fie numită o comisie de lucru, sesizarea trebuie să fie depusă la sediul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării şi Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).

„Sunt nişte proceduri. Numai dacă există o sesizare de plagiat transmisă în condiţii legale, adică documentată, la UEFISCDI, atunci acesta o transmite Consiliului CNATDCU. Numai în aceste condiţii. Trebuie făcută o sesizare după regulile Regulamentului”, a declarat pentru Adevărul preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, întăreşte declaraţia acestuia susţinând că sesizarea nu poate fi transmisă de la Minister la UEFISCDI.

„Trebuie o sesizare conformă, la UEFISCDI”, susţine Amarandei.

Până la ora 13.00, nicio sesizare nu a ajuns nici la Ministerul Educaţiei, nici la sediul UEFISCDI.

Preşedintele Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), Dorin Isoc, a declarat, luni, pentru News.ro, că asociaţia a transmis în cursul acestei zile, prin poşta rapidă, atât Ministerului Educaţiei, cât şi Universităţii de Vest din Timişoara "toate documentele şi dovezile" pentru a demonstra că lucrarea de doctorat a Laurei Codruţei Kovesi a fost plagiată.

"Prin prezenta vă solicităm să dispuneţi realizarea unei anchete cu privire la condiţiile pe care noi le apreciem, în mod argumentat, drept neconforme cu privire la modul de elaborare şi redactare a tezei de doctorat depusă şi susţinută de Kovesi Laura Codruţa", arată sesizarea Asociaţiei GRAUR.

Reprezentanţii Asociaţiei susţin că lucrarea de doctorat a Laurei Kovesi cuprinde "un plagiat multiplu" şi că vor dispunerea retragerii titlului ştiinţific de doctor al procurorului şef al DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite