UPDATE Pilotul militar Gabriel Titiana, rănit în accidentul aviatic din Sibiu, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul Corneliu-Gabriel Titiana, care a fost rănit în urma accidentului aviatic din Sibiu, a murit luni la prânz. Reprezentanţii Spitalului de Arşi din Capitală, unde acesta era internat, anunţau în această dimineaţă că starea acestuia era una gravă, el fiind ţinut în viaţă doar de aparate.

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Apărării, Corneliu-Gabriel Titiana a murit luni, în jurul orei 12.30, la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

Militarul, aflat în stare gravă după prăbuşirea elicopterului, a fost operat de mai multe ori, prognosticul stării sale de sănătate fiind însă în permanenţă rezervat.

Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi este alături de familia îndurerată. Marţi, 9 decembrie, de la ora 8.30, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana”, se arată în documentul citat.

image

Medicul Adrian Stănculescu declara în această dimineaţă că starea pilotului s-a agravat, el fiind oricum şinut în viaţă de apare.

„Starea lui era una gravă dinainte de a fi operat vineri, când i-a fost montat un tub de traheostomă, fiind făcut şi un alt transplant de piele. Între timp, starea pilotului s-a agravat, el fiind oricum ţinut în viaţă de aparate”, a declarat pentru adevarul.ro medicul Adrian Stănculeanu, adăugând că prognosticul este unul rezervat.

Concret, traheostomia a fost efectuată de medici de la Spitalul Militar. „Noi ne-am făcut treaba noastră, adică excizie de piele de pe ambele coapse, tot ce era arsură de gradul trei fiind acoperit cu autogrefe. Pe spate s-au folosit homogrefe din bancă, pentru că, urmare a faptului că stă pe ele şi a avut manifestări bacteriene prin zonă, s-au mai lezat o parte din grefele făcute”, a explicat, vineri, doctorul Cristian Niţescu, medicul curant al pilotului.

Prognostic medical favorabil pentru al doilea supravieţuitor

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea supravieţuitor, starea lui de sănătate este una mai bună, spun medicii. Astfel, maistrul militar Valentin Bora a început deja să mănânce şi să facă şi câţiva paşi.

Cei doi militari se aflau într-un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbuşit, pe 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu. Tragedia s-a soldat cu opt morţi şi cei doi răniţi, care au fost preluaţi de elicoptere medicale pentru a fi duşi la Spitalul de Arşi din Capitală, cea mai mare unitate medicală de profil din România.

Pe aceeaşi temă: 

Klaus Iohannis, la ceremonia organizată la Sibiu în memoria victimelor accidentului de la Stejăriş

La Academia Forţelor Terestre de la Sibiu are loc duminică, de la ora 14.00, un ceremonial în memoria celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul de vineri de la Stejăriş. Cele opt trupuri neînsufleţite vor fi depuse în incinta Academiei, după care vor fi transportate către Câmpia Turzii şi Argeş.

Blestemul de „La cunună“. Rezumatul unei zile de coşmar de la locul în care s-a prăbuşit elicopterul militar

O localitate cu câteva zeci de case a devenit vineri locul de desfăşurare a unui număr impresionant de forţe: poliţişti, jandarmi, militari şi salvamontişti. Localnicii descriu priveliştea de coşmar cu morţii aruncaţi zeci de metri şi cu cei prinşi în carcasa elicopterului, carbonizaţi.

Mărturiile ciobanului care a salvat doi militari din accidentul de elicopter de la Sibiu: „Unii erau afară din elicopter, ardeau. Alţii erau carbonizaţi deja“

Beniamin Bădilă (24 de ani), cioban din Sibiu, este prima persoană care a ajuns la locul accidentului după ce elicopterul militar s-a prăbuşit vineri dimineaţă pe un deal, în apropierea satului Stejărişu. Bărbatul povesteşte ce a văzut imediat după prăbuşirea elicopterului şi cum a reuşit să îi ajute pe supravieţuitori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite