Sorin Blejnar, audiat ca martor în dosarul fostului procuror Mircea Negulescu: „Mi-a cerut să fac un denunţ pe numele lui Traian Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul procuror Mircea Negulescu a ajuns joi la Parchetul General, unde anchetatorii i-au adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de suspect într-un nou dosar penal, dosar în care a fost audiat şi fostul şef ANAF, Sorin Blejnar.

Procurorul Mircea Negulescu s-a prezentat joi dimineaţă la sediul Parchetului General, acesta preferând să nu facă declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Tot joi dimineaţa la Parchet s-a prezentat şi fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, acesta fiind audiat în calitate de martor în legătură cu plângerea făcută pe numele fostului procuror Mircea Negulescu. Potrivit Digi24, Sorin Blejnar, care a fost anchetat în mai multe dosare de procurorul Mircea Negulescu, ar fi depus o plângere penală pe numele acestuia.

Întrebat de jurnalişti dacă este vorba despre un nou dosar, Sorin Blejnar a răspuns: „Mă vedeţi cu avocat?”.

La ieşirea din sediul Parchetului însă, întrebat dacă i s-a cerut să facă un denunţ împotriva lui Traian Băsescu, Blejnar a răspuns: „Poate mi s-a cerut, dar n-am făcut niciun denunţ în viaţa mea nimănui, niciodată”.

Întrebat cine i-a cerut să facă denunţ, Sorin Blejnar a replicat: „Da, mi s-a cerut....de către dl Negulescu, uitaţi-l acolo. Arestarea eventuală a unui fost preşedinte de stat, o minciună, nu ar fi cutremur în România?”

Joi, la Parchetul General, a fost audiat tot în calitate de martor în acelaşi dosar şi omul de afaceri Răzvan Alexe, martor în mai multe dosare de corupţie instrumentate de DNA Ploieşti.

"Am dat declaraţii în calitate de martor pentru plângerea făcută de Andreea Cosma, în dosarul instrumentat de doamna procuror Grosu. Am spus ce am avut de spus, m-au întrebat despre felul cum ne-a presat domnul Negulescu şi cum a încercat să distrugă familia Cosma. Ne ancheta cu cătuşele pe masă, ne puneau pistolul în piept, ne uda saltelele la arest ca să nu avem unde să dormim că erau 16 grade afară. Avea pistol, binenţeles, şi dânsul, dar şi cătuşe. Am văzut că a spus el că nu a avut niciodată cătuşe. Avea cătuşele dumnealui în birou, o să îi şi spun, cătuşele aveau o inscripţiune, ceva cu numărul 19. Nu cunosc ce pistol era, nu am făcut şcoala militară. Făcea asta ca să dăm declaraţii de Andreea Cosma şi ca să poată să ia cenuşa din vatră, aşa s-a exprimat", a declarat Răzvan Alexe, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), citat de Mediafax.

Întrebat de jurnalişti de ce a cedat presiunilor procurorilor acesta a răspuns sec: „imaginaţi-vă într-o cuşcă, un căţeluş cu un tigru”.

La sediul Parchetului General s-a aflat joi şi deputatul Andreea Cosma, aceasta declarând că ea este cea care a făcut plânere în acest dosar, şi că astăzi sunt audiaţi martorii.  Andreea Cosma a declarat presei că s-a emoţionat când l-a văzut pe Negulescu plecând de la audieri. „"Mi-a stricat viaţa. Sunt martorii mei la Parchet (...) să spună cum mi-a stricat cariera, cum au vrut să mă aresteze. Nu am ce să îi spun (n.r. - lui Negulescu), că nu e om, nu pot să vorbesc cu el”, a spus Andreea Cosma,

În luna februarie a acestui an, fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

În urma acestei plângeri, la scurt timp a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) anunţa la acea dată că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti.

„Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară - din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte”, precizau oficialii din Parchetul General.

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar a fost condamnat în iunie 2016 de Curtea de Apel Bucureşti la o pedeapsă de 5 ani cu executare pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Dosarul, cunoscut sub numele gneric „Dosarul Moorina”, se află pe rol la Curtea Supremă, în faza de apel. Prejudiciaul în acest dosr este estimat la 56 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite