Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat demisia din funcţie a lui Lucian Onea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat miercuri demisia lui Lucian Onea din funcţia de procuror şef al DNA Ploieşti.

Lucian Onea a cerut marţi eliberarea din funcţia de procuror şef al DNA Ploieşti pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin demisie, a domnului ONEA LUCIAN GABRIEL, începând cu data de 23.05.2018 şi continuarea activităţii pe o funcţie de

execuţie în cadrul aceluiaşi serviciu, începând cu aceeaşi dată”, se arată într-un comunicat al Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

În cererea de eliberare din funcţie, acesta susţine că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”. 

„Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă”, a declarat marţi procurorul Lucian Onea, la ieşirea de la audierea de la Parchetul General.

În luna februarie a acestui an, fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

În urma acestei plângeri, la scurt timp a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) anunţa la acea dată că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti.

„Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară - din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte”, precizau oficialii din Parchetul General.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite