UPDATE Au fost remediate problemele care au dus la blocarea Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român,

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie
Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie

Poliţia Română a anunţat luni dimineaţă că Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie, în prezent fiind nefuncţional.

UPDATE ora 22.10 Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţei Române a anunţat că au fost remediate problemele care au condus astăzi la nefuncţionarea Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS.

În consecinţă, cetăţenii pot obţine, începând de mâine, certificatele de cazier judiciar.

De asemenea, tot de mâine, persoanele care au depus astăzi cerere pentru eliberarea cazierului judiciar şi nu au menţiuni care să fie înscrise în acesta, se pot prezenta la ghişee, în vederea eliberării documentului. 

UPDATE ora 13.20 Specialiştii Poliţiei au reuşit să repornească Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS, dar datele sunt disponibile doar pentru interes operativ. Cei care au nevoie de cazier judiciar vor trebui să mai aştepte. „O echipă de specialişti lucrează în continuare pentru rezolvarea problemei în cel mai scurt timp“, precizează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, avaria a survenit în urma unei fluctuaţii de tensiune care a afectat serverele ROCRIS. 

O echipă de specialişti lucrează pentru repornirea sistemului şi rezolvarea problemei în cel mai scurt timp.

Până la remedierea situaţiei, cetăţenii nu pot obţine certificate de cazier judiciar, precizează Poliţia Română. De asemenea, pe durata defecţiunii, se pot depune cereri pentru eliberarea cazierului judiciar, documentele urmând a fi eliberate după rezolvarea avariei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite