Raed Arafat: „Şansele ca pacientul din Constanţa să aibă Ebola sunt foarte mici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt şanse minime ca bărbatul din Constanţa, recent sosit din Nigeria, să fi contractat virusul Ebola. Aşa susţine doctorul Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după ce autorităţile au preluat joi un bărbat de la Constanţa pentru a-l supune mai multor investigaţii la Bucureşti. Pacientul este suspect de Ebola, după ce a acuzat mai multe siptome ale febrei hemoragice.

„Pacientul va fi preluat cu o maşină special echipată pentru astfel de cazuri. Suspiciunea în cazul său este, însă, foarte mică. Este puţin probabil ca bărbatul să aibă infecţie cu virusul Ebola, în condiţiile în care a revenit din Nigeria, ţară în care de peste 42 de zile nu s-au mai înregistrat noi îmbolnăviri cu acest virus”, a declarat pentru adevarul.ro doctorul Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Potrivit acestuia, nici simptomatologia pacientului nu este specifică virusului Ebola, dar investigaţiile la care vor fi stabilite în cursul acestei seri vor arăta cu exactitate care este patologia de care suferă bărbatul.

„Respectăm procedurile şi planul care a fost stabilit în astfel de situaţii. Am putea afla rezultatul chiar în această seară”, a mai spus Arafat.

Bărbatul a lucrat pe un vas în Nigeria

Bărbatul de 60 de ani din Constanţa s-a întors recent din Nigeria, unde a lucrat pe un vas. El a fost transportat, joi, cu ambulanţa la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, după ce a avut simptome ca febră foarte mare şi sânge în urină.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş, a precizat că bărbatul are febră mare şi nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanţa, de unde a fost trimis la „Matei Balş”. „Întrucât a venit din Nigeria, s-a pus şi problema că ar putea avea Ebola. Este, însă, foarte puţin probabil să fie vorba despre acest diagnostic, întrucât Nigeria a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară fără Ebola”, a spus Streinu-Cercel, citat de Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite