FOTO Protestul de la Guvern pentru demisia lui Gabriel Oprea s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul împotriva vicepremierului Gabriel Oprea s-a reluat în această seară, în jur de 300 de protestatari adunându-se în Piaţa Victoriei. Duminică, aproape 1.000 de oameni au mărşăluit de la Universitate la sediul Ministerului Afacerilor Interne şi apoi la Guvern, cerând demisia lui Oprea, în urma tragicului accident în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, la doar 28 de ani.

UPDATE 20:00 - Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat.

UPDATE 19:30 - Aproximativ 300 de protestatari sunt în Piaţa Victoriei la această oră. Protestatarii scandează "Demisia", "Demnitari fără girofar", "Ruşine să vă fie", "Nu e Oprea la ciolan interesul naţional", "Oprea face crime, Ponta îl susţine", "Jos Oprea", "Jos Ponta", în faţa sediului Guvernului. Unii afişează un banner cu textul: "Cerem demisia vestitului cuplu de plagiatori şi aroganţi Ponta - Oprea".

Printre participanţii la protest se află preşedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, transmite Mediafax. El a declarat că a venit să ceară din nou retragerea lui Gabrile Oprea din funcţie, ceea ce a caracterizat ca "un act de normalitate, nu de curaj".

Lincu a mai spus că Oprea nu ar fi îndeplinit condiţiile pentru coloana oficială şi sunt multe lucruri care indică o problemă de legalitate. El a adăugat că folosirea de coloane oficiale a devenit o practică şi trebuie stabilit, în acest caz, dacă a fost vorba de abuz în serviciu.

El a mai arătat că este evident că vicepremierul a fost informat despre accident la momentul respectiv, pentru că o coloană oficială nu se opreşte niciodată la accident, decât dacă e implicat cineva din coloană.

UPDATE 18:50 - Protestatarilor s-au alăturat şi circa zece membri ai partidului condus de Monica Macovei, aceştia purtând şepci cu insigna grupului politic M10.

UPDATE 18:35 - În jur de 200 de protestatari s-au adunat deja în Piaţa Victoriei şi scandează "Jos Oprea!" şi "Oprea face crime, Ponta îl susţine". 

Organizatorii protestului au mobilizat oamenii pentru a doua zi la rând, pe Facebook. Peste 3.000 de persoane au confirmat participarea la evenimentul de luni seara. 

"Când v-aţi supărat că Traian Băsescu s-a luat de Arafat, aţi ieşit în stradă!
Când v-a supărat Victor Ponta, aţi ieşit în stradă, arătând că, dacă vreţi, puteţi răsturna un guvern şi puteţi pune un preşedinte!

Acum, se pregăteşte o muşamalizare de proporţii, oamenii aceluiaşi sistem încercând să îl arunce în uitare pe poliţistul Bogdan Gigină, a cărui viaţă s-a sfârşit inutil, pentru ca vicepremierul Gabriel Oprea să se întoarcă acasă de la crâşmă!

Haideţi să ne INDIGNĂM ÎN STRADĂ şi să cerem DEMISIA lui Gabriel Oprea din Guvern! Acum!", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

image

Duminică, în jurul orei 14:00 s-au adunat sute de persoane la fântâna de la Universitate unde au cerut demisia vicepremierului şi ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Printre mesajele scandate de participanţii la protest s-au numărat: „Jos Oprea”, „Demisia”, „Ruşine să vă fie” şi „Interesul naţional nu e Oprea la ciolan!”. Protestul a durat patru ore, iar grupul de manifestanţi a protestat şi în faţa sediului MAI şi a Guvernului. 

Sâmbătă seară, peste 300 de motociclişti au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere la locul unde a murit poliţistul Bogdan Gigină. Tot sâmbătă a avut loc o acţiune a bicicliştilor în memoria lui Bogdan Gigină. Bicicliştii au aprins şi ei lumânări pe strada Ştirbei Vodă, la locul accidentului, şi au păstrat un moment de reculegere. Ulterior, aceştia au trecut pe la sediile Brigăzii Rutiere a Capitalei şi Ministerului de Interne.

Pe 20 octombrie, poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pe mijlocul Străzii Ştirbei Vodă, iar la câteva ore de la acest accident a murit în urma rănilor grave suferite. Gigină a fost înmormântat vineri cu onoruri militare, fiind decorat postmortem în grad de cavaler.

În cazul accidentului se fac cercetări într-un dosar deschis de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru ucidere din culpă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite