Dosar pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului de la Rutieră care s-a prăbuşit cu motocicleta într-un crater săpat în mijlocul drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de la Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră care a murit, marţi seara, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în mijlocul carosabilului. Agentul Bogdan Cosmin Gigina, în vârstă de 28 de ani, a fost avansat post-mortem de ministrul Afacerilor Interne în gradul se subinspector.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat, pentru adevarul.ro, că în urma accidentului produs marţi seara pe Strada Ştirbei Vodă, în urma căruia un poliţist şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

În perioada următoare vor fi audiaţi colegi de-ai poliţistului, dar şi angajaţi ai Distrigaz - care făceau lucrări în carosabil - pentru a se stabili dacă s-au respectat normele de semnalizare a lucrării.

Poliţia Română a anunţat, miercuri, că Bogdan Cosmin Gigina a fost avansat post-mortem în gradul de subinspector.

„În această dimineaţă, la propunerea inspectorului general al Poliţiei Române, viceprim-ministrul pentru 

securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, l-a avansat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem pe agentul şef adjunct de poliţie Gigină Bogdan Cosmin”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română..

Bogdan Cosmin Gigina avea 28 de ani şi era căsătorit de un an. El lucra de 8 ani în Ministerul de Interne. 

Gigina a murit marţi seara, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe strada Ştirbei Vodă, în timp ce se afla într-o misiune.

„Groapa era săpată de o companie de gaze. De fapt sunt trei gropi, una după alta. Când a avut loc accidentul, afară era întuneric şi ploua. În zonă era aglomerat şi probabil că poliţistul, în grabă nu a văzut gropile. Sincer, nici nu erau foarte bine semnalizate”, au arătat martorii accidentului.

Cercetările la faţa locului s-au terminat în jurul orei 22.20, moment în care motocicleta poliţistului a fost scoasă din groapă cu ajutorul unui excavator şi a mai multor pompieri. 

image

Poliţistul a căzut în una dintre cele trei gropi FOTO Eduard Enea

Zeci de prieteni ai poliţistului Gigina au transmis, prin intermediul paginii de Facebook a acestuia, mesaje de condoleanţe.

Marian: îmi este greu să îmi găsesc cuvintele mai ales că pe acest copil îl cunosc de când era de o şchioapă iar

image

 tatăl lui îmi este prieten bun cu care am trăit şi bune şi rele şi nu pot să văd durerea din sufletul lui .dumnezeu să-l ierte .Cosmin vei rămâne în sufletul meu dumnezeu să te aibă în pază îngeraş!

Adrian: Încă nu îmi revin din şocul acestei ştiri negre, nu îmi pot imagina ca nu o sa îl mai văd pe acest băiat cuminte şi liniştit...Dumnezeu sa te odihnească Bogdanel ! Condoleanţe familiei !

Simona: D-zeu să te odihnească în pace!! O să te păstrăm în suflet tot timpul prietenul nostru drag!!! Cuvintele sunt de prisos... Ai lăsat o durere imensă în urma ta.. Nimic nu va mai fi la fel fără tine!!!

Robert: să ni-l amintim vesel..aşa cum era mereu! 

Maria: Suntem profund îndureraţi. Cuvintele nu îmi sunt de nici un ajutor în a-mi exprima durerea pe care o simţim în acest moment. Sincere condoleanţe.

Simona: Finul meu şi-a pierdut viaţa pentru unii cu funcţii mari care se grăbesc...mereu se grăbesc, fără să le pese că plouă şi că omul care îi serveşte conduce o motocicletă...nu un tanc!!!Mulţumim frumos domnule ministru!!!Aţi lăsat părinţi fără singurul copil şi o văduvă tânără! RUŞIIINEEEE !!!!

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigina (şoferul) a murit în timpul unei misiuni 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite