Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti suspecţi de complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul General a anunţat joi că fostul şef al DNA-Ploieşti, procurorul Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au calitatea de suspecţi într-un dosar în care sunt urmăriţi penal pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Procurorii din cadrul Parchetului General au anunţat joi că cei doi sunt suspectaţi că, în perioada aprilie - mai 2015, ar fi constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia. 

Potrivit anchetatorilor documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare.

În perioada vizată de ancheta în acest dosar, Mircea Negulescu ocupa funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, iar Lucian Onea pe cea de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.

În ziua de joi mai multe personaje cheie au fost audiate în calitate de martor în dosarul deschis celor doi prorurori de la la DNA-Ploieşti. Printre aceştia se numără fostul şef al fiscului, Sorin Blejnar, omul de afaceri Răzvan Alexe, ce a fost martor în mai multe dosare instrumentate de către cei doi procurori şi chiar deputatul Andreea Cosma, cea care a declarat presei că ea este cea care a depus plângere împotriva procurorului Mircea Negulescu.

La ieşirea de la Parchetul General, Răzvan Alexe a susţinut că le-a povestit procurorilor modul în care a fost audiat de Mircea Negulescu, afirmând că „ne ancheta cu cătuşele pe masă, ne puneau pistolul în piept, ne uda saltelele la arest ca să nu avem unde să dormim”.

"Am dat declaraţii în calitate de martor pentru plângerea făcută de Andreea Cosma, în dosarul instrumentat de doamna procuror Grosu. Am spus ce am avut de spus, m-au întrebat despre felul cum ne-a presat domnul Negulescu şi cum a încercat să distrugă familia Cosma. Ne ancheta cu cătuşele pe masă, ne puneau pistolul în piept, ne uda saltelele la arest ca să nu avem unde să dormim că erau 16 grade afară. Avea pistol, binenţeles, şi dânsul, dar şi cătuşe. Am văzut că a spus el că nu a avut niciodată cătuşe. Avea cătuşele dumnealui în birou, o să îi şi spun, cătuşele aveau o inscripţiune, ceva cu numărul 19. Nu cunosc ce pistol era, nu am făcut şcoala militară. Făcea asta ca să dăm declaraţii de Andreea Cosma şi ca să poată să ia cenuşa din vatră, aşa s-a exprimat", a declarat Răzvan Alexe, la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Întrebat de jurnalişti de ce a cedat presiunilor procurorilor acesta a răspuns sec: „imaginaţi-vă într-o cuşcă, un căţeluş cu un tigru”.

La rândul său Sorin Blejnar le-a declarat jurnaliştilor că procurorul Negulescu i-a cerut să facă un denunţ împotriva fostului preşedinte, Traian Băsescu.

Marţi, Lucian Onea şi-a anunţat demisia din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti, ca urmare a anchetei deschise împotriva sa. Totodată, acesta a precizat că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare  „este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite