Procuror trimis în judecată după ce a comis un accident sub influenţa băuturilor alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Procurorul Eugen Stoina a fost trimis în judecată pentru că s-a sustras de la prevalare de mostre biologice după un accident pe care l-ar fi produs din cauză că s-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit procurorilor din cadrul Secţiei pentru cercetarea infracţiunilor în justiţie, procurorul Eugen Stoina, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, s-ar fi sustras de la prevalarea de mostre biologice după ce a cauzat o tamponare cu încă două autoturisme oprite la un semafor.

„La data de 11 ianuarie 2018, aflându-se în Bucureşti la volanul unui autoturism, inculpatul Stoina Eugen, pe fondul nepăstrării distanţei între autovehicule, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care se afla oprit, în coloană, la semafor. Aceasta a generat tamponarea în lanţ a încă două autoturisme, oprite în coloană la semafor, precum şi vătămarea corporală a inculpatului Stoina Eugen”, se arată în comunicatul procurorilor.

Potrivit anchetatorilor, echipajul SMURD sosit la locul accidentului l-ar fi transportat pe inculpat la spital pentru îngrijiri medicale, însă acesta a părăsit unitatea medicală fără avizul medicului.

„La locul accidentului s-au deplasat organele de cercetare penală ale Brigăzii Rutiere, precum şi echipajul SMURD, care a hotărât transportarea inculpatului Stoina Eugen la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din probele administrate de procurori reiese că inculpatul ar fi părăsit unitatea medicală fără a avea avizul medicului de gardă”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, Eugen Stoina s-a prezentat la sediul brigăzii rutiere doar după ce a fost contactat telefonic de către poliţişti iar, probele de sânge recoltate ulterior au stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice.

„Ulterior, inculpatul a fost căutat de organele de poliţie rutieră, reuşindu-se contactarea telefonică a acestuia la ora 17,55, cu solicitarea de a se prezenta la sediul Brigăzii Rutiere. Inculpatul s-a prezentat la sediul poliţiei rutiere unde a fost testat cu aparatul alcooltest. Ulterior, inculpatul a fost condus apoi la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe de sânge, stabilindu-se că acesta consumase băuturi alcoolice”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rechizitoriul fiind comunicat şi Consiliului Superior al Magistraturii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite