UPDATE Probleme din cauza poleiului şi a viscolului: drumuri închise, oraşe blocate, pene de curent, trafic feroviar afectat. Vreme foarte rece până sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că vineri dimineaţa, din cauza poleiului şi a viscolului, traficul rutier a fost îngreunat sau întrerupt în multe zone ale ţării. De asemenea, autorităţile anunţă întreruperi în alimentarea cu energie electrică pentru mai multe localităţi, mai ales comune. Traficul feroviar este şi el afectat. Meteorologii anunţă că vremea se va răci.

UPDATE ORA 12.09 Ninsoarea şi temperaturile scăzute dau bătăi de cap la Botoşani. Două tiruri au derapat în şanţ iar 6 localităţi au rămas fără curent din cauza condiţiilor meteo defavorabile. Codul galben a fost prelungit şi se aşteaptă intemperii masive la nivelul judeţului.

UPDATE ORA 11:10 Traficul rutier pe DN 24 Vaslui – Bucium şi DN 24C Vânători - Petricani, în judeţul Iaşi, este blocat, vineri, din cauza viscolului. De asemenea, sunt închise circulaţiei alte şapte drumuri naţionale din Galaţi, Vaslui şi Neamţ.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, la ora 10.30, în judeţul Iaşi, traficul rutier este întrerupt, din cauza viscolului, pe DN24 Vaslui – Bucium şi DN 24 C Vânători  - Petricani.

De asemenea, la ora 10.00, din cauza zăpezii şi a viscolului, mai erau închise traficului:

- DN26 Folteşti - Blăgeşti, în judeţul Vaslui;

- DN24D Bălăbăneşti – Cuca, în judeţul Galaţi,

 - DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui ;

- DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

- DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

- DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

- DN11A Podu Turcului  - Bârlad, în judeţul Vaslui.

În judeţul Tulcea, traficul rutier este blocat pe DN22A Ciucurova – Topolog, din cauza unui autotren care a derapat, ca urmare a zăpezii viscolite.

În judeţul Bacău, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN2G Bacău- Moineşti, la kilometrul 20+700.

În judeţul Prahova, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN1A Braşov - Cheia, la kilometrul 159+60.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia).

UPDATE ORA 11:00 Traficul feroviar între staţiile Petroşani-Baniţa şi Tecuci-Mărăşeşti este blocat vineri, patru trenuri fiind afectate. Circulaţia între staţiile Târgu Ocna şi Oneşti a fost reluată, iar garniturile staţionate şi-au reluat deplasarea, având întârzieri, relatează News.ro.

Potrivit CFR, între staţiile Petroşani şi Baniţa circulaţia feroviară este temporar întreruptă, din cauza unui copac căzut care a afectat linia de contact.

Echipele de intervenţie se află la faţa locului şi lucrează pentru înlăturarea copacului şi punerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât circulaţia să se reia în cel mai scurt timp.

Trenurile IR 1823 Bucureşti Nord - Târgu Jiu şi IR 1821 Constanţa - Arad staţionează momentan în staţiile adiacente până la redeschiderea circulaţiei.

De asemenea, circulaţia feroviară este întreruptă în prezent şi între staţiile Tecuci şi Mărăşeşti, trenurile IR 1662 Iaşi – Bucureşti Nord şi IR 10661 Bucureşti Nord – Iaşi fiind afectate.

Pe de altă parte, s-a redeschis circulaţia între staţiile Târgu Ocna şi Oneşti, iar trenurile R 5202 Suceava – Paşcani, R 5201 Mărăşeşti – Miercurea Ciuc, IR 1541 Iaşi – Braşov vor ajunge la destinaţii cu întârzieri.

UPDATE ORA 10.25 O femeie din localitatea ieşeană Voineşti a născut în autospeciala de transport victime multiple în drum către maternitate, în timp ce în cazul unei alte femei însărcinate, din comuna Dagâţa, a fost trimisă şenilata, din cauza drumului acoperit cu zăpadă, după cum arată News.ro.

UPDATE ORA 9.45 Joi dimineaţă erau 27 de localităţi din judeţul Suceava fără energie electrică, dar parte din acestea au fost realimentate în cursul zilei, aseară echipele de intervenţie lucrând pentru remedierea defecţiunilor care au lăsat nealimentate cu energie zece localităţi. Drumul naţional DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, a fost închis începând cu ora 10.30, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.

UPDATE ORA 9.35 Potrivit salvamontiştilor din Dâmboviţa, în doar 24 de ore s-a aşternut un strat de zăpadă de 50 de cm în Masivul Monta Bucegi. La acest moment nu se poate circula înspre zona Padina din cauza stratului mare de zăpadă.

UPDATE 9:33 Brumă, îngheţ la sol, vreme deosebit de rece până mâine dimineaţă. Cod gaben de ninsori până la ora 14.00

 Meteorologii au emis, vineri, o informare de brumă, îngheţ la sol şi vreme deosebit de rece, valabilă în toată ţara, până sâmbătă dimineaţă.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În noaptea de vineri spre sâmbătă temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a ţării şi, local, îngheţ la sol, precizează ANM.

Informarea meteorologilor vizează intervalul vineri, ora 9.00 - sâmbătă, ora 9.00

UPDATE ORA 9.30 Traficul rutier pe DN 15D, arteră care leagă leagă municipiile Piatra Neamţ de Roman, este închis începând cu ora 7.00 din cauza zăpezii abundente de pe carosabil şi a viscolului. Redeschiderea tronsonului este estimată de Poliţia Rutieră a fi făcută în jurul orei 10.00. Alte două drumuri, DJ 156A Dobreni - Căciuleşti şi DJ157 Piatra Neamţ - Mărgineni au fost închise vineri dimineaţă din cauza blocajelor de zăpadă şi a viscolului. Vineri dimineaţă, în judeţul Neamţ erau 20 de localităţi fără curent electric. Tot în Neamţ, maşinile SMURD au fost solicitate să intervină pentru a ajuta persoanele care necesită dializă.

UPDATE 9.12 Mai multe maşini, între care şi un autocar, au rămas înzăpezite între Vama Albiţa şi municipiul Huşi, autorităţile căutând soluţii pentru salvarea persoanelor rămase izolate. Prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, a solicitat sprijinul Poliţiei de Frontieră pentru a prelua, cu autoturismele de teren din dotarea instituţiei, şoferii şi pasagerii maşinilor care sunt blocate în trafic. Un copil care era transportat cu maşina de către mama sa la Iaşi pentru un transplant a fost salvat de către autorităţi, fiind dus în condiţii de siguranţă la Huşi, conform News.ro.

Un autocar cu zeci de pasageri din Republica Moldova a rămas blocat în trafic, din cauza zăpezii, în zona localităţii Valea Grecului. ”Am reuşit şi am ajuns personal la acel autocar şi am constatat că persoanele sunt în siguranţă. Deocamdată, nu se pune problema evacuării călătorilor. Prioritate pentru noi în momentul de faţă sunt persoanele rămase izolate în autoturisme, pe care le vom prelua pe rând şi le vom duce la Huşi”, a declarat, vineri, pentru News.ro prefectul Isabel Bogdan.

Pe acelaşi sector de drum, între Huşi şi Vama Albiţa, o cisternă s-a răsturnat, fără a se cunoaşte, deocamdată, dacă există scurgeri de combustibil. Mai multe cabluri de electricitate au căzut pe şosea, pe drumul european E 581, în apropiere de municipiul Bârlad, după ce un stâlp de înaltă tensiune s-a rupt. Poliţia a blocat traficul spre şi dinspre Vaslui. 

UPDATE 9.10 Din cauza vremii nefavorabile, traficul este închis, la ora transmiterii acestei ştiri, pe opt drumuri naţionale, nouă judeţene şi unul comunal, anunţă Poliţia Română.

Drumurile naţionale închise circulaţiei sunt:

- DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

- DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Folteşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

- DN24A Murgeni - Fălciu, în judeţul Vaslui ;

- DN24B Albiţa - Huşi, judeţul Vaslui;

- DN2F Vlădia - Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

- DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

- DN11A Podu Turcului  - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi în judeţul Vrancea;

- DN 1 H, tronsonul Alesd - Sinteu (judetul Bihor).

Totodată, sunt închise, la această oră, următoarele drumuri judeţene:

- DJ 251B, între localităţile Certeşti şi Blânzi;

- DJ 240A, între localităţile Certeşti şi Cârlomăneşti

- DJ 251, între localităţile Matca şi Valea Mărului;

- DJ 252, între localităţile Nicoreşti şi Buciumeni,

- DJ 251A, între localităţile Corod şi Certeşti;

- DJ 252A, între localităţile Poiana şi Buciumeni.

- DJ 244 D, între localităţile Huşi şi Buneşti;

- DJ 244B, între localităţile Şişcani şi Creţeşti;

- DJ 244C, între localităţile Huşi şi Pădureni.

În afară de cele opt drumuri naţionale şi nouă judeţene, este închis şi drumul comunal 134, care face legătura dintre Sinaia şi Cota 1400.

Restricţii de circulaţie sunt aplicate pe un tronson de Drum Naţional, în judetul Iaşi, respectiv pe DN28A, tronsonul Târgu Frumos - Paşcani. Restricţia se referă la autovehiculele cu masa maxima autorizată mai mare de 7,5 tone, precizează poliţiştii.

UPDATE  9.00 În Vrancea, 28.000 de abonaţi Electrica, din 121 de localităţi, sunt afectaţi din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.

UPDATE 8.35: Vremea rea a făcut ravagii în judeţul Galaţi în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2017. Mai multe drumuri au fost închise traficului, iar mii de locuinţe din 18 localităţi ale judeţului au rămas fără energie electrică după ce vântul puternic şi ninsoarea viscolită au afectat reţelele de înaltă tensiune şi punctele de transformare.

UPDATE 8.30 Un strat consistent de zăpadă s-a depus în multe zone din Transilvania, înregistrându-se 20 de centimetri la Sfântu Gheorghe, 15 centimetri la Miercurea Ciuc şi Întorsura Buzăului şi 14 centimetri la Braşov. Meteorologii anunţă că în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi mult mai frig, întrucât se opresc precipitaţiile, iar temperaturile vor scădea până la minus 10 grade Celsius.

UPDATE  8.23 Centrul Infotrafic informează că, începând cu ora 08.00, traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, a fost reluat pe sensul către Piteşti. De asemenea, începând cu ora 07.55, în judeţul Vâlcea traficul rutier a fost reluat în condiţii normale, pe DN7 Râmnicu -Vâlcea – Sibiu.

UPDATE 8.18 Un număr de 94 de localităţi din cinci judeţe din zona centrală şi de nord a Moldovei sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică, vineri dimineaţă, din cauza ninsorilor abundente şi a rafalelor de vânt. Toate comunele din judeţul Vaslui, susţin reprezentanţii Delgaz Grid, sunt afectate de întreruperea curentului. Sunt nealimentate cu energie electrică 57 de localităţi din Bacău, 17 din Iaşi, zece din Suceava, şase din Botoşani şi patru din Neamţ. Cele mai mari probleme sunt în judeţul Vaslui, unde, protrivit reprezentanţilor Delgaz Grid, toate unităţile administrativ teritoriale se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică. ”Înrăutăţirea condiţiilor meteorologice a provocat avarii importante în reţeaua de distribuţie a energiei electrice. În judeţul Vaslui există în zona Bârlad – Murgeni stâlpi de înaltă tensiuni rupţi, fiind astfel afectate magistrale de transport a energie electrice”, a declarat, vineri, pentru News.ro responsabilul mass-media al Delgaz Grid, Cornel Zaiţ.

Echipe ale companiei de furnizare a energiei electrice şi ale contractorilor se află în teren pentru remedierea defecţiunilor, însă ”anumite lucrări necesită timp pentru realizarea în siguranţă, atât pentru consumatori, cât şi pentru electricieni”, susţin reprezentanţii Delgaz Grid, pentru sursa citată anterior.

UPDATE  8.15 O autoşenilată şi o autospecială intervin în judeţul Buzău, de mai mult de zece ore, pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializă. În jurul orei 5.00, doi dintre bolnavi au fost aduşi la o ambulanţă, iar pentru preluarea celorlalţi doi echipajele medicale aşteaptă un utilaj pentru a curăţa drumul, zăpadă în zonă ajungând chiar şi la doi metri.

UPDATE 8.10 Din cauza căderilor masive de zăpadă pe mai multe drumuri din judeţul Iaşi se circulă cu dificultate. Oficialii de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi au semnat de urgenţă un contract cu asocierea formată din SC Eky Sam SRL şi SC Enviro SRL, în valoare de 74.853 lei fără TVA. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. „Suntem pe cod portocaliu până la ora 9.00. Nu ştim dacă se prelungeşte acesta s-au devine galben. Avem 5 drumuri blocate în acest moment“, a transmis ofiţerul de la DJADP Iaşi. Astfel, vineri dimineaţă, la ora 8.00, erau blocate drumurile DJ248 A Iaşi-Voineşti, DJ244 D Ciorteşti-Dolheşti, DJ244 F Grozeşti- Bohotin, DJ 246 Jigoreni-Dagâţa şi pe DJ 247 la Dobrovăţ.

Tot vineri dimineaţă probleme în trafic se înregistrau şi în alte zone ale ţării. La ora 6.40, în judeţul Vâlcea, traficul rutier se desfăşura îngreunat (pe un fir, alternativ) pe DN7 Sibiu - Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 229+900 de metri, pe raza localităţii Câineni, din cauza unui eveniment rutier în care a fost implicate două autoturisme. 

De asemenea, la ora 6.30, din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier era întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

- DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

- DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Tuluceşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

- DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui;

- DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

- DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

- DN11A Podu Turcului  - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia).

„Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule, să reducă viteza şi să nu bruscheze comenzile“, spun reprezentanţii Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite