UPDATE Iarna din aprilie a provocat haos în judeţul Vaslui: zeci de localităţi fără curent, maşini blocate în nămeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de copaci s-au prăbuşit sub greutatea zîpezii
Sute de copaci s-au prăbuşit sub greutatea zîpezii

Sunt mari probleme cu alimentarea cu energie electrică (reţelele au căzut în aproape un sfert din judeţ). Mai multe drumuri sunt închise din cauza nămeţilor, iar sute de copaci au fost doborâţi.

UPDATE 6: Prezent la Vaslui, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că până cel târziu la orele 22.00- 23.00, traficul rutier va fi reluat pe toate drumurile naţionale din judeţ.

UPDATE 5: Municipiul Bârlad a fost reconectatla reţeaua de energie electrică. Până la remedierea defecţiunilor, furnizorul de electricitate a luat decizia de a conecta municipiul Bârlad la magistrala Bacău.

Probleme mari rămân în continuare pe Valea Prutului, după ce mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune s-au prăbuşit.

UPDATE 4: Municipiul Bârlad a rămas de mai multe ore fără energie electrică, fără apă curentă şi fără telefonie mobilă, au anunţat autorităţile judeţene.   

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Vaslui, alimentarea cu energie electrică este întreruptă în Bârlad, după ce 23 de stâlpi de înaltă tensiune s-au rupt în zonă Bârlad. Probleme similare sunt în toată zona de Sud a judeţului. Totodată, începând de vineri, de la ora 8.00 a fost întreruptă şi alimentarea cu apă.   

vaslui

Echipele Delgaz Grid încearcă reluarea alimentării cu energie în municipiul Bârlad, printr-o linie din judeţul Bacău. Municipiul Bârlad are aproximativ 60.000 de locuitori.

UPDATE 3: Un autocar plin cu copii din Kazahstan a rămas blocat în nămeţi la Valea Grecului, în apropiere de oraşul Huşi. Echipele de salvatori au pornit către locul incidentului.

Ministrul Transporturilor a ajuns la Vaslui pentru a evalua la faţa locului situaţia provocată de fenomenele meteo extreme.


UPDATE 2: Toate localităţile din parte de est şi de sud a judeţului Vaslui au rămas fără curent electric. Vântul puternic a doborât câteva reţele de înaltă tensiune şi a avariat mai multe puncte de transformare.


UPDATE 1: Întreg municipiul Bârlad a rămas fără curent electric, la această oră echipajele Delgaz intervenind pentru remedierea situaţiei.

Un autocar cu 23 de cetăţeni din Republica Moldova a rămas blocat de Drumul European 581, pe raza localităţii Olteneşti. De asemenea, la Iana, un bărbat dependent de aparatul de oxigen, este ajutat de autorităţi cu un generator şi combustibil, după ce localitatea a rămas fără curent electric.

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe DN24, în apropiere de Crasna, după ce o conducătoare auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a pătruns pe contrasens intrând în coleziune cu alte două autoturisme. O persoană a fost rănită uşor, fiind transportată la spitalul din Vaslui pentru îngrijiri. 


 

vaslui

Ştire iniţială:

Vremea rea din noaptea de 20 spre 21 aprilie 2017 a provocat un adevărat haos în judeţul Vaslui. Mii de locuinţe au rămas fără energie electrică după ce reţelele au căzut, iar drumurile sunt în mare parte blocate de nămeţi.

Sute de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar în 53 de cazuri (21 la Vaslui, 18 la Bârlad şi 14 la Huşi) a fost nevoie de intervenţia ISU pentru deblocarea situaţiei, deoarece arborii au căzut peste maşini sau au blocat străzile.

image

Zeci de persoane au rămas înzăpezite, fiind scoase de salvatori din nămeţi şi cazate la hotelurile şi pensiunile din zonă. A existat chiar şi o persoană rătăcită în viscol, însă în cele din urmă aceasta a reuşit să ajungă la adăpost.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 7:20 din cauza zăpezii şi a viscolului, traficul rutier era întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

- DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

- DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Folteşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

- DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui ;

- DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

- DN2F Vladia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

-DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

- DN11A Podu Turcului  - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

Se înregistrează blocaje pe DN 24, la Crasna, unde echipajele de deszăpezire intervin pentru a îndepărta sulurile de zăpadă. Blocaje se înregistrează şi pe raza localităţii Soleşti, unde mai mulţi copaci rupţi au căzut pe şosea.  

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite