Precizez că semnele de întrebare se referă strict la ce a apărut în presă deocamdată şi că, oricare ar fi fost pretextul găsit de agresori pentru a lovi, aceştia trebuie prinşi cât mai repede şi deferiţi justiţiei! De asemenea, sunt împotriva oricărui şovinism, fiind jurnalistul care l-a făcut pe primarul din Sfântu Gheorghe să îşi ceară scuze românilor.

Acestea fiind spuse, cred că trebuie să privim cu precauţie ce a apărut momentan în presă şi să nu ne grăbim să tragem concluzii cu privire la natura violenţelor. Mai ales în condiţiile în care unele elemente ale relatării par să se contrazică:

"Am fost acostat de cinci-şase tineri, care mi-au pus întrebări (sublinierile îmi aparţin -n.m.) în limba maghiară. Le-am spus frumos că nu ştiu limba maghiară şi m-au luat la bătaie. Am multiple leziuni şi o coastă ruptă, am fost la spital, mi-au făcut o perfuzie, ecografie, analize specifice", a afirmat Preduţ, precizând că şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi că nu i-a putut vedea pe agresori. sursa

Fireşte, se pot specula alte motive pentru care Preduţ nu şi-a văzut agresorii. Dar, până avem noi detalii, tot ce ştim e că victima a vorbit cu tinerii înainte să îl agreseze şi că, potrivit presei, şi-a acoperit faţa în timpul lovirii şi nu i-a putut vedea. Fie că e vorba de jurnalism făcut „pe genunchi” [update 7 ianuare: nu este, vezi mai jos], fie că sunt chiar spusele lui Preduţ şi nici un detaliu relevant n-a fost omis, un lucru e sigur: grăbindu-ne să tragem concluzii despre această întâmplare nu facem decât să amplificăm răul deja făcut lui Gheorghe Preduţ.

 

[Update 7 ianuarie: Am vorbit cu un jurnalist şi am aflat că acoperirea feţei a fost singura explicaţie a lui Gheorghe Preduţ pentru faptul că nu şi-a văzut agresorii. Am prezentat scuzele mele autoarei articolului Mediafax. Rămân cu semnele de întrebare cu privre la declaraţia lui Gheorghe Preduţ, sper să aflu mai multe zilele următoare]