Politician român din Covasna, bătut pe stradă în noaptea de Revelion fiindcă nu vorbeşte maghiara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Preduţ a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe     FOTO: Adevărul
Gheorghe Preduţ a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe     FOTO: Adevărul

Fostul lider al PD-L Covasna, Gheorghe Preduţ, a reclamat la Poliţie că a fost bătut în noaptea de Anul Nou de un grup de tineri, pentru că nu ştia limba maghiară, potrivit Mediafax. Bărbatul a ajuns la spital cu o coastă ruptă. Actualul preşedinte PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, spune că agresiunea nu are conotaţie politică şi că motivul pentru care ar fi fost bătut Preduţ se datorează separării comunităţilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin,

Dispeceratul Poliţiei a fost sesizat, în noaptea de Revelion, că un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost agresat de un grup format din cinci sau şase tineri, în zona centrală a oraşului, în apropierea Tribunalului Covasna, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Nicoleta Marin,

Bărbatul, despre care surse locale au declarat că este Gheorghe Preduţ, fost preşedinte al PD Covasna în perioada 1994-2001, le-a spus poliţiştilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbeşte această limbă a fost luat la bătaie.

Preduţ a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe.

Contactat telefonic, vineri, de Mediafax, Gheorghe Preduţ a confirmat că a depus o plângere la Poliţie, spunând că a fost bătut de mai mulţi tineri care au în jur de 20 de ani şi că în urma loviturilor i-a fost ruptă o coastă.

"Dacă îmi spunea cineva că se poate întâmpla aşa ceva în municipiul Sfântu Gheorghe, nu-l credeam", a adăugat Preduţ.

Preşedintele PDL Covasna: agresarea lui Preduţ nu are conotaţie politică

Preşedintele PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, consideră că agresarea fostului lider al PD Covasna Gheorghe Preduţ nu are conotaţie politică, însă, dacă el a fost bătut pe motivul necunoaşterii limbii maghiare, asta ar trebui să dea de gândit politicienilor responsabili pentru separarea comunităţilor.

Preşedintele PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax că agresarea fostului lider al PD Covasna Gheorghe Preduţ este "un incident neplăcut şi nedorit", dar nu crede că ar avea o conotaţie politică.

"Nu cred că are o conotaţie politică, nu cred că acei tineri au ştiut că domnul Preduţ este un fost lider politic", a spus preşedintele PDL Covasna.

În schimb, Opaiţ a afirmat că, în măsura în care fostul lider al PD Covasna a fost bătut pe motiv că nu cunoaşte limba maghiară, acest fapt ar trebui să le dea de gândit politicienilor.

"În măsura în care adevăratul motiv pentru care a fost agresat este cel al necunoaşterii limbii maghiare, acest lucru ar trebui să dea de gândit politicienilor, în special celor de la UDMR, care au separat comunităţile, în primul rând tinerii, prin separarea şcolilor", a susţinut el.

Preşedintele PDL Covasna a afirmat, în acest context, că toţi factorii politici au o responsabilitate pentru incidentul din noaptea de Revelion, respectiv pentru a exista o stare de înţelegere între comunităţi.

"Toţi factorii politici au o responsabilitate ca să existe o stare de înţelegere între comunităţi. Deci politicienii au partea lor de vină, dar şi părinţii acestor tineri, educaţia pe care au primit-o ei", a spus Codruţ Opaiţ.


Citeşte şi:

OPINIE Sever Ioan Miu, editor MaghiaRomânia: Politicianul bătut la Sfântu Gheorghe a vorbit cu agresorii, dar nu i-a văzut?

Cum încearcă Ponta să-i ia lui Băsescu vila de protocol Covasna. Care sunt armele preşedintelui

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite