Pilotul elicopterului prăbuşit la Sibiu a fost operat. Starea lui este bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Titiana, pilotul elicopterului care s-a prăbuşit vineri în judeţul Sibiu, a fost operat luni, fiindu-i înlăturată aproape 30% din zona cu arsură de gradul III, potrivit declaraţiilor făcute de directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu. Acesta a mai spus că medicii sunt optimişti şi că starea pacientului se va îmbunătăţi.

„Operaţia a durat aproximativ trei ore, s-a excizat 30% din suprafaţa arsă de grad III cu care a venit la internare - aproximativ 38% din suprafaţa corpului - şi am acoperit-o cu grefă de la el în pondere de aproape 10%, iar 20% cu grefă din banca de piele", a spus Cristian Niţescu.

El a precizat că pacientul s-a comportat normal în timpul operaţiei, iar în prezent este intubat, dar speră că starea acestuia se va îmbunătăţi.

„Aşteptăm evoluţia, poate că în următoarele zile vom reuşi să-l detubăm, acum este în continuare intubat. El a avut arsuri pe torace posterior lateral, abdomen lateral, fesă dreaptă şi faţă posterioară braţ drept. Nu a avut arsuri de căi respiratorii superioare, în schimb a avut un corp străin, probabil vreun plastic din vizieră sau de la cască, care a reuşit să fie scos prin bronhoscopie sâmbătă. Practic, din punct de vedere pulmonar este bine”, a mai spus Niţescu.

Medicul a precizat că celălalt pacient, maistrul militar Valentin Bora, are leziuni de grad intermediar şi speră ca acestea să se vindece în marea lor majoritate fără operaţie.

„Este posibil să-l operăm totuşi miercuri pe feţele dorsale ale mâinilor, poate doar la mâna stângă. Vom evalua zilele următoare, este posibil să fie tot o arsură intermediară, să nu fie profundă", a mai spus medicul.

Niţescu a precizat că în această săptămână nu se mai ia în calcul o posibilă intervenţie în cazul pilotului, iar săptămâna viitoare se va face o reevaluare şi se va analiza atunci dacă este necesară o nouă operaţie.

Prognosticul este foarte rezervat în cazul pilotului şi rezervat la celălalt pacient, dar medicii sunt optimişti, a mai spus Niţescu.

Gabriel Titiana a suferit un traumatism facial şi are arsuri în special în zona toracică şi abdominală. După ce a fost adus la Spitalul de Arşi, a fost operat pentru fractură de piramidă nazală, i-au fost toaletate leziunile provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune.

Valentin Bora are arsuri de grad III pe aproximativ 5-7% din suprafaţa corpului, restul fiind intermediare. Acesta a 

fost operat la Spitalul de Arşi pentru fractură la antebraţ.

Elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii s-a prăbuşit vineri, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu. În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi, vineri seară, la Spitalul de Arşi din Capitală.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Supravieţuitorii din elicopterul militar prăbuşit au fost operaţi. Unul dintre ei va fi supus şi unui transplant de piele

Cei doi supravieţuitori din elicopterul prăbuşit vineri în judeţul Sibiu au fost operaţi la Spitalul de Arşi din Capitală, însă şirul intervenţiilor va continua în zilele următoare, prognosticul în ambele cazuri fiind rezervat, au declarat reprezentanţii spitalului. Ambii au arsuri pe 40% din  suprafaţa corpului, însă unul dintre ei este în stare mai gravă şi va fi supus luni unui transplant de piele, susţin medicii.

Un elicopter militar s-a prăbuşit lângă Sibiu. Mircea Duşa: „Opt oameni au murit în accident”

Un elicopter care aparţinea Ministerului Apărării s-a prăbuşit în judeţul Sibiu. Potrivit primelor informaţii, aparatul de zbor s-a prăbuşit în zona localităţii Mălâncrav. Ministrul Apărării Naţionale a confirmat că, din cei 10 militari aflaţi la bord, opt au murit. Cei doi supravieţuitori au fost aduşi cu o aeronavă tip Spartan în Bucureşti şi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul de Arşi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite