Peste 600 de permise de conducere, reţinute şi aproape 15.000 de amenzi date în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia rutieră a dat aproape 15.000 de amenzi contravenţionale    FOTO: Adevărul
Poliţia rutieră a dat aproape 15.000 de amenzi contravenţionale    FOTO: Adevărul

Peste 600 de permise au fost reţinute de poliţiştii rutieri, la nivel naţional, sâmbătă şi duminică, în urma unei acţiuni care a vizat prevenirea accidentelor grave şi fluidizarea circulaţiei, informează Poliţia Română.

În perioada 28 - 29 decembrie, poliţişti de la rutieră şi poliţişti de la ordine publică, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au aplicat sanţiuni în toată ţara pentru reducerea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a nerespectării limitei legale de viteză şi a conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Poliţiştii rutieri au constatat peste 220 de infracţiuni, au reţinut 629 de permise, au retras 186 de certificate de înmatriculare şi au dat aproape 15.000 de amenzi contravenţionale, în valoare de 2.617.479 de lei.

Ce recomandă poliţiştii

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană, să evite efectuarea depăşirilor când traficul este aglomerat şi să mărească distanţa în mers între maşini.

De asemenea, şoferii trebuie să aibă aprinse luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, să nu frâneze brusc, mai ales pe drumurile cu polei, să folosească frâna de motor şi să nu vireze şi frâneze în acelaşi timp.

Şoferii începători sunt sfătuiţi să nu conducă pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere, a precizat Poliţia Română

Citeşte şi:

VIDEO Accident grav în zona "Uzina de Apă" din Galaţi. Un tânăr se zbate între viaţă şi moarte la spital

Un şmecher cu „Merţan” gonea cu 125 de kilometri pe oră în Timişoara. Era şi sub influenţa băuturilor alcoolice

Aproape 100 de şoferi vitezomani, prinşi într-o zi de radar pe DN 2 E 85

Dosare penale pentru şoferii care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite