14 deţinuţi, puşi sub învinuire în urma unor percheziţii într-un dosar de înşelăciune prin metoda „Accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii de amploare în municipiul Bucureşti şi în alte judeţe din ţară FOTO Adevărul
Percheziţii de amploare în municipiul Bucureşti şi în alte judeţe din ţară FOTO Adevărul

În urma celor 56 de percheziţii efectuate marţi de peste 500 de poliţişti în mai multe judeţe din Bucureşti, atât la domiciliul unor suspecţi, cât şi în Penitenciarele Galaţi, Tulcea, Iaşi, Craiova şi Giurgiu, 14 deţinuţi au fost puşi sub acuzaţie pentru înşelăciune. În urma descinderilor în penitenciare, au fost ridicate 30 de telefoane mobile şi mai multe cartele telefonice.

Astfel, în cursul anului 2013, cei paisprezece învinuiţi privaţi de libertate au indus în eroare un număr de 78 de părţi vătămate, pretinzându-le sume cuprinse între 2.000  şi 25.000 de lei.

Pentru percheziţiile de marţi dimineaţa au fost constituite 51 de echipe de percheziţie, formate din peste 500 de poliţişti din structurile de investigaţii criminale şi de intervenţie.

Percheziţiile se desfăşoară în cinci penitenciare, respectiv Penitenciarul Galaţi (sunt vizate 8 persoane încarcerate), Penitenciarul Iaşi (sunt vizate 2 persoane), Penitenciarul Craiova (o persoană încarcerată), Penitenciarul Tulcea (2 persoane încarcerate) şi Penitenciarul Mărgineni-Giurgiu (o persoană încarcerată).

42 de percheziţii domiciliare în mai multe judeţe

De asemenea, sunt efectuate 42 de percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi (6), Brăila (10), Ilfov (3), Ialomiţa (1), Vâlcea (1), Buzău (2), Caraş-Severin (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Iaşi (1), Călăraşi (10), precum şi în municipiul Bucureşti (3).

Activităţile se desfăşoară în 78 de dosare penale înregistrate la Polţia Capitalei (la Serviciul de Investigaţii Criminale şi la Poliţiile Sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6), sub supravegherea procurorilor de caz.

Cum acţionau suspecţii

Suspecţii ar fi contactat prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor.

Persoanele depistate urmează să fie conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei.
    

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite