Peste 1.800 de poliţişti de la Rutieră supraveghează duminică traficul pe autostrăzi şi drumuri naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.800 de poliţişti rutieri sunt prezenţi duminică pe toate drumurile naţionale şi autostrăzile din ţară, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii acţionează în principal pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere, având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunilor, sunt folosite peste 400 de sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed, şi le atrage atenţia să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Poliţiştii de la rutieră sunt prezenţi în trafic inclusiv cu echipamente de supraveghere video a traficului, în special pe drumurile către Litoral şi staţiunile montane. De asemenea, traficul rutier pe Autostrada A2 şi pe DN1 este monitorizat, duminică, şi cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Totodată, poliţiştii au în atenţie şi zonele în care sunt organizate tabere şcolare sau sunt planificate activităţi cultural-educative la care participă copii.

În cadrul acestor acţiuni sunt angrenaţi 1.840 de poliţişti rutieri, care acţionează cu 427 de aparate radar, 7.835 de la ordine publică şi 72 din cadrul structurilor de prevenire.

Pe principalele trenuri care fac legătura cu staţiunile turistice patrulează 665 de poliţişti de la transporturi, pentru prevenirea activităţilor comerciale ilicite.

Peste 350 de şoferi au rămas fără permis şi 8.800 au fost amendaţi, în urma acţiunii de sâmbătă a poliţiştilor

Poliţiştii rutieri au reţinut, sâmbătă, peste 350 de permise şi au amendat 8.800 de şoferi, majoritatea fiind sancţionaţi pentru viteza excesivă. Acţiunile vizează reducerea evenimentelor produse din cauza vitezei, menţinerea ordinii publice şi prevenirea faptelor antisociale.

Peste 140 de persoane urmărite şi 45 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen

Peste 140 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen şi 45 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite în ultima săptămână de poliţiştii români şi străini, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Amenzi de peste 23.000 de lei aplicate în urma controalelor efectuate la ştranduri

Şase amenzi contravenţionale în valoare de peste 23.000 de lei au fost aplicate de poliţişti în urma unor controale efectuate la patru ştranduri de pe raza municipiului Bucureşti, fiind indisponibilizată marfă de aproximativ 21.000 de lei constând în băuturi alcoolice.

Cercetările sunt continuate, în acest caz, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite