UPDATE Percheziţii la mai multe sedii ale societăţii Omniasig. Directorul general şi alţi 40 de directori, suspectaţi de abuz în serviciu şi de fals intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general, Mihai Tecău, şi alţi peste 40 de directori ai Omniasig sunt suspectaţi de Parchetul General într-un caz de abuz în serviciu şi fals intelectual. Aproape 50 de percheziţii au avut loc miercuri la mai multe sedii centrale şi sucursale ale societăţii de asigurări.

UPDATE Potrivit unui comunicat emis de Omniasig, unicul obiect al verificărilor desfăşurate de Parchetul General în cadrul societăţii este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise de companie în a doua jumătate a anului 201.

„Unicul obiect al acţiunii de verificare desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Omniasig este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD. Compania noastră va colabora pe deplin şi va pune la dispoziţia autorităţilor toate documentele şi informaţiile solicitate. În acelaşi timp, am demarat o investigaţie internă pentru a lămuri în întregime această situaţie”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Omniasig.

Activitatea curentă a Omniasig nu este în niciun fel perturbată de aceste verificări, se mai spune în comunicat.

UPDATE Potrivit şefului Direcţiei de Investigare a Fraudelor, verificările anchetatorilor vizează toate tipurile de poliţe de asigurări, fiind verificate peste un milion de poliţe.

Potrivit unor surse judiciare, o modalitate prin care ar fi acţionat suspecţi ar fi fost aceea că erau întocmite poliţele de asigurare, clientul plătea şi primea fizic poliţa, dar ea nu era înregistrată în sistem nici de către firma de asigurări şi nici de către intermediar, respectiv broker de asigurare. 

Mai mult, unele dintre poliţele care erau înregistrate în sistem ajungeau să fie şterse.

UPDATE Directorul general, Mihai Tecău, şi alţi peste 40 de directori ai Omniasig sunt suspectaţi de anchetatori de implicare în falsificarea a aproximativ un milion de poliţe de asigurare, prejudiciul produs astfel statului fiind de câteva milioane de lei, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Aceleaşi surse au precizat că ancheta vizează mai multe persoane, printre care ar fi şi directorul general al societăţii de asigurare Omniasig, precum şi toţi directorii de sucursale şi directorii de vânzări.

Anchetatorii suspectează în acest caz că s-ar fi falsificat peste un milion de poliţie de asigurare. Prejudiciul nu a fost încă stabilit, însă se presupune că acesta se ridică la câteva milioane de euro.

Cercetările nu vizează şi clienţi ai Omniasig, aceştia fiind consideraţi cumpărători de bună-credinţă.

Poliţiştii estimează că de la sediile Omniasig vor fi ridicate, în urma percheziţiilor de miercuri, „mai multe camioane de acte", urmând ca, în zilele următoare, să fie audiaţi şi directorii societăţii.

Surse judiciare au precizat că prejudiciul creat în acest caz se ridică la aproape 1 milion de euro.

„În cursul acestei zile, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii simultane în 49 de locaţii (sedii centrale şi sucursale ale unei societăţi de asigurare), situate pe raza municipiului Bucureşti şi a tuturor judeţelor din ţară”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul General.

La desfăşurarea acestor activităţi, procurorii beneficiază de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară (fiind angrenaţi aproximativ 100 de poliţişti) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Fraudelor, precum şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite