UPDATE Constantin Bolboşanu, numărul 2 în Direcţia de Combatere a Crimei Organizate, reţinut. Acuzaţia: o şpagă de 110.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul Constantin Bolboşanu, directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, acuzat că a primit 110.000 de euro de la un om de afaceri în schimbul unor soluţii favorabile în dosarele acestuia, a fost reţinut de procurorii DNA, potrivit Mediafax.

Comisarul Constantin Bolboşanu va fi prezentat, marţi, instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Constantin Bolboşanu, director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, Bolboşanu a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

Excursii pentru ofiţer şi familia sa

“În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat  mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofiţer şi familia acestuia”, arată DNA.

Procurorii arată că protecţia promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite