Percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe într-un dosar de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

34 de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în cinci judeţe, la persoane suspectate de evaziune fiscală şi de spălare de bani. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 13 milioane de lei.

Anchetatorii au descins la locuinţele a 34 de persoane din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Vâlcea, Olt, Ilfov şi Iaşi, de unde sunt ridicate documente, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

La finalul percheziţiilor, cele 34 de persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, vor fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, 19 persoane sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care au produs un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 13 milioane de lei.

"Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada 2009 - 2011, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin interpunerea în circuitul economic a unor societăţi comerciale de tip fantomă", a precizat Poliţia Română.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Argeş. La acţiune participă şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor Vâlcea, Olt, Iaşi şi din cadrul Poliţiei Capitalei, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Argeş. Anchetatorii sunt sprijiniţi în această cauză şi de Serviciul Român de Informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite