Fraude economice de patru milioane de lei: trei afacerişti au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Deva au reţinut trei vâlceni pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar penal cu un prejudiciu de peste 3.879.000 lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au efectuat mai multe percheziţii la locuinţele unor persoane cercetate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„În urma activităţilor investigative desfăşurate, poliţiştii au stabilit faptul că, în cursul anului 2013, trei dintre suspecţi, în vârstă de 24, 34, şi respectiv 57 de ani, toţi din judeţul Vâlcea, au înregistrat în evidenţele contabile a două societăţi comerciale din municipiul Deva operaţiuni comerciale fictive, sustrăgându-se în acest mod de la plata TVA-ului şi a impozitului pe profit cu suma totală de 3.879.900 lei”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Faţă de cei trei a fost luată măsura reţinerii, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.


Vă recomandăm şi:

Magistraţii decid soarta traficanţilor de comori antice furate din Munţii Orăştiei şi traficate prin filiera sârbă

Cei zece inculpaţi în cel de-al doilea mare dosar al traficanţilor de comori antice din Munţii Orăştiei vor afla sentinţa abia în 2016. Cauza soluţionată pe fond de Judecătoria Deva, în care magistraţii au pronunţat condamnări la închisoare şi la plata unor daune de 1,5 milioane de euro, a fost trimisă la Curtea de Apel Alba Iulia, unde va fi judecat apelul.

Bişniţarii de la Mănăstirea Prislop sunt acuzaţi că vând ilegal „icoane sfinţite” pelerinilor veniţi la mormântul lui Arsenie Boca

Târgul aflat în vecinătatea Mănăstirii Prislop a stârnit numeroase controverse. Adrian David, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, reclamă faptul că zecile de comercianţi care au închiriat terenuri în preajma drumului judeţean spre mănăstire nu au toate autorizaţiile necesare pentru a-şi desfăşura legal activitatea, dar contestă amenzile primite.

Procesul fiului consilierei judeţene Dorina Pleşcan, acuzat de proxenetism şi trafic de minori, s-a încheiat

Tribunalul Hunedoara va pronunţa sentinţa în dosarul în care Daniel Pleşcan, fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan, şi alţi doi inculpaţi au fost acuzaţi de proxenetism.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite