Proprietarul Chocolat, coordonatorul unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Constantinescu, proprietarul Chocolat, ar fi coordonatorul grupului de firme vizate de percheziţiile DIICOT
Tudor Constantinescu, proprietarul Chocolat, ar fi coordonatorul grupului de firme vizate de percheziţiile DIICOT

Patronii mai multor cluburi şi baruri din Bucureşti sunt vizaţi de o anchetă DIICOT pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz au fost făcute, joi, 43 de percheziţii, fiind ridicate mai multe documente, dar şi peste 52.000 de lei. Coordonatorul grupului infracţional ar fi Tudor Constantinescu, proprietarul Chocolat, potrivit unor surse citate de Mediafax.

UPDATE După mai multe ore de percheziţii, acţiunea anchetatorilor s-a terminat, fiind puse în executare 112 mandate de aduce.

În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 52.588 de lei, documente cu valoare probantă în cauză, tehnică de calcul, patru tablouri de valoare şi case de marcat.

UPDATE Proprietarul Chocolat, Tudor Constantinescu, a transmis mai multe precizări în legătură cu ştirile referitoare la percheziţia DIICOT în locaţiile grupului Chocolat.


“Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi clienţilor Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea şi transparenţa care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari şi devotaţi şi prin multă creativitate, de la un restaurant şi 7 angajaţi, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locaţii din Bucureşti”,a spus Tudor Constantinescu.


Acesta a arătat că va colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-şi demonstra nevinovăţia.


“Îmi cer iertare clienţilor pentru expunerea la situaţia creată astăzi şi vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălţimea aşteptărilor şi va mentine aceleaşi standarde ridicate în ceea ce priveşte produsele şi serviciile oferite,” a mai precizat Tudor Constantinescu.

Unde se fac percheziţii
 

Serviciul teritorial Bucureşti al DIICOT face 43 percheziţii la toate punctele de lucru ale societăţilor:

Choco Ateneu SRL

Choco Moşilor SRL

Coza Nostra Art SRL

Theobroma Consult SRL

Theoprod Art SRL

Restaurante Tratoria Il Calcio SRL

Twins Downtown SRL

Twins Cafe SRL

Le Club Herăstrău SRL

Rubicon Floreasca SRL

(care deţin localurile Chocolat, Tratoria Il Calcio, Fratelli, Le club etc.)

Anchetatorii suspectează că pe raza municipiului Bucureşti activează un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani prin desfăşurarea de activităţi comerciale. Aceştia ar opera prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ţinerea unei evidenţe contabile duble (una reală în care sunt evidenţiate veniturile adevărate şi una fictivă ce reflectă venituri diminuate şi cheltuieli majorate), au precizat sursele citate.

Coordonatorii grupului sunt, potrivit surselor, Tudor - Mihai Constantinescu şi cetăţeanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL.

Programul informatic

În anul 2006 aceştia ar fi achiziţionat, de la S.C. Solutions Center S.R.L. din Constanţa, programul informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat.

Programul este accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate, care înregistrează o pondere mai mare în venituri şi nu sunt fiscalizate, au mai arătat aceleaşi surse.

De asemenea, a mai rezultat că artizanii programului informatic de contabilitate au comercializat şi pus la dispoziţie acest program, cu buna-ştiinţă, şi altor societăţi comerciale din piaţă, în aceleaşi scop al fraudării bugetului de stat.

Patronii localurilor care au folosit programul sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fraudă informatică, toate în formă continuată.

În urma percheziţiilor, vor fi puse în aplicare 112 mandate de aducere, pentru cei 15 suspecţi şi pentru martori.

Prejudiciul este estimat provizoriu la 500.000 euro, însă, după finalizarea cercetăril​or, este foarte posibil să depăşească suma de un milion de euro.

Cine este Tudor Constantinescu

tudor constantinescu chocolat

Tudor-Mihai Constantinescu (39 de ani) controlează împreună cu francezul Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL, pe care funcţionează mai multe localuri din Capitală. 

Constantinescu deţine reţeaua de localuri Chocolat din Bucureşti. Primul local Chocolat a fost deschis în 2006 în Centrul Vechi, apoi alte şapte tot în Capitală, inclusiv cel din zona exclusivistă Dorobanţi. 

Într-un interviu publicat recent de zf.ro, Tudor Constantinescu, proprietarul Chocolat din Capitală, spunea că în ultimele şase luni a avut 31 de controale. „90% din timpul meu este investit în această afacere. Am ajuns să dorm precum copiii. Mă trezesc din 3 în 3 ore şi plâng de frumuseţea vieţii antreprenoriale. În ultimele 6 luni am avut 31 de controale. Asta este frustrarea mea. Parcă vor să te distrugă, în loc să te ridice“, spune Tudor Constan­tinescu.

Tudor Constantinescu, fost jurat la ”Top Chef” (emisiune ce a avut două sezoane la Antena 1), va fi printre cei care jurizează şi ”Bake Off România”, vitorul cooking show de la Pro TV, dedicat deserturilor, ce urmează a fi lansat în primăvara viitoare, potrivit TV Mania.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite