Ofiţer de poliţie din Dâmboviţa, trimis în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Stănescu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Dâmboviţa - Poliţia oraşului Fieni - Compartimentul Investigarea Fraudelor, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale ANticorupţie (DNA), fiind acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Concret, anchetatorii susţin că, în perioada 2012-2014, „comisarul de poliţie Mihai Stănescu în mod repetat a efectuat controale economice la diferite persoane juridice şi fizice autorizate, întocmind procese verbale cuprinse în mai multe carnete, dintre care două folosite fără drept, nu a înregistrat documentele menţionate, după completare, la secretariatul unităţii de poliţie, iar sumele de bani înscrise în cuprinsul documentelor ca fiind confiscate şi ridicate de la contravenienţi, mai exact aproape 23.000 de lei, şi le-a însuşit”, au explicat anchetatorii.

De asemenea, în perioada aprilie-mai 2008, ofiţerul a cerut şi primit de la un agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Buciumeni, judeţul Dâmboviţa, suma de 3.000 lei pentru ca, prin exercitarea influenţei pe care o avea la factorii de decizie din conducerea I.P.J. Dâmboviţa, să obţină transferul acesteia la Poliţia Oraşului Fieni unde inculpatul îşi desfăşura activitatea în calitate de ofiţer.

Dosarul a fost trimis pentru a fi soluţionat de magistraţii Tribunalul Dâmboviţa. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite