Mihai Stoica, Gheorghe Copos şi Gică Popescu cer să fie lăsaţi să muncească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Stoica, George Copos şi Gheorghe Popescu, condamnaţi în dosarul „Transferurilor” vor să muncească în penitenicar. În acest sens, cei trei oameni de fotbal închişi în Penitenciarul Rahova au cerut conducerii închisorii să fie lăsaţi să lucreze cât timp stau după gratii. O comisie a penitenciarului urmează să analizeze cererile săptămâna viitoare.

Stoica, Copos şi Popescu ar putea lucra în tâmplărie, agricultură sau confecţii de pantofi, servicii de care dispune Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova şi unde zilnic sute de deţinuţi îşi omoară timpul rămas până la eliberare. 

Pentru că toţi trei au de executat pedepse în regim închis, dacă li se aprobă cererile, vor lucra sub pază continuă.

Pe lângă faptul că timpul le va trece mai repede în spatele gratiilor, Mihai Stoica, Gheorghe Copos şi Gică Popescu vor mai avea un avantaj: vor sta mai puţin în penitenciar.

George Copos, deprimat în continuare

În numai o lună şi jumătate de când au fost condamnaţi, Mihai Stoica şi George Copos au reuşit să se certe atât de tare încât managerul echipei Steaua a cerut să fie mutat din celula pe care o împărţea cu fostul internaţional Gheorghe Popescu şi cu George Copos. Mai mult, potrivit apropiaţilor celor trei, fostul patron al Rapidului se pare că suportă cel mai greu pedeapsa la care a fost condamnat şi de aceea a devenit de nerecunoscut.

Copos şi-a lăsat barbă, refuză să iasă din penitenciar, iar în puţinele momente în care acceptă să-şi dezmorţească picioarele în curtea interioară a închisorii, iese doar cu o căciulă trasă pe ochi pentru a nu fi recunoscut.

La Rahova, cei trei oameni de fotbal au apă caldă doar de două ori pe săptămână, câteva ore. Toate camerele au însă grup sanitar prevăzut cu lavoar, vas de wc şi duş. La cerere, dacă celula nu este dotată, familiile le pot aduce şi un televizor. Deţinuţii au trei mese pe zi, dintre care două sunt mese calde. Dimineaţa au hrană rece.

Nu primesc deserturi, în schimb primesc un fruct. Dar au dreptul să primească câte un pachet în fiecare lună, plus alte trei suplimentare în cursul anului. De exemplu, pot primi un asemenea pachet de Paşte. Un deţinut nu poate primi mai mult de 10 milioane de lei salariu.

Condamnări la închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor”

George Copos – trei ani şi opt luni

Mihai Stoica – trei ani şi şase luni

Cristian Borcea – şase ani şi patru luni

Ioan Becali – şase ani şi patru luni

Victor Becali – patru ani şi opt luni

Jean Pădureanu – trei ani şi patru luni

Gheorghe Popescu – trei ani, o lună şi zece zile

Gigi Neţoiu – trei ani şi patru luni

Adrian Năstase s-a implicat în activităţile educative

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii” , a părăsit penitenciarul după doar opt luni pentru că s-a implicat, în perioada petrecută în spatele gratiilor, în acţiuni educative. Astfel, Năstase a fost activ în evenimentele de instruire şi influenţare pozitivă a celorlaţi deţinuţi, a participat la activităţi de asistenţă psihologică şi educaţie, a efectuat nouă dezbateri, o conferinţă, a scris două cărţi şi o lucrare ştiinţifică.

În urma acestor activităţi, Comisia din cadrul Penitenciarului Jilava a decis că Năstase poate primi o reducere a pedepsei cu 45 de zile, la care s-au adăugat şi cele şase zile petrecute în Spitalul Floreasca.

De asemenea, la reducerea pedepsei a contribuit şi faptul că fostul premier nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada executării pedepsei şi a fost recompensat de trei ori. Mai mult, având peste 60 de ani, Adrian Năstase a beneficiat, potrivit legislaţiei de la acea dată, de eliberare condiţionată, după efectuarea unei treimi din pedeapsă.. 

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

De ce fostul internaţional Gheorghe Popescu a primit cea mai mică pedeapsă în dosarul „Transferurilor”

În motivarea sentinţei pe care au pronunţat-o în dosarul „Transferurilor“, magistraţii Curţii de Apel arată că fostul internaţional Gheorghe Popescu putea primi o pedeapsă mai dură, dar că a beneficiat de circumstanţe atenuante datorită carierei sale sportive de excepţie, şi pentru că a fost atras în activitatea infracţională de Ioan Becali.

Instanţa: Mihai Stoica a ajuns după gratii pentru trei infracţiuni neprescrise. Popescu şi Pădureanu, pedepse mai mici datorită carierei şi sănătăţii precare

Mihai Stoica a fost condamnat la închisoare pentru trei infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală care nu s-au prescris. Asta arată judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în motivarea deciziei din dosarul „Transferurilor” în care opt „grei” din fotbalul românesc au fost aruncaţi în spatele gratiilor.

Mihai Stoica în ofensivă. Managerul a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa primită în dosarul „Transferurilor”

Managerul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa de trei ani şi patru luni primită săptămâna trecută în dosarul „Transferurilor”. Instanţa a stabilit ca termenul pentru judecarea contestaţiei în anulare să fie pe 21 martie. Aceasta este a doua cerere prin care managerul încearcă să scape de pedeapsa cu închisoarea.

Liga lui Mititica. Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie

Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare.

Graţierea lui Gică Popescu rupe România în două

Politicieni, oameni din fotbal, jurnalişti şi oameni de rând cer graţierea lui Gică Popescu, fost căpitan al echipei naţionale a României, în vreme ce mare parte a opiniei publice crede că „Baciul“ trebuie să-şi ispăşească pedeapsa. Specialiştii nu sunt de acord cu o graţiere, care ar arăta că persoanele publice sunt deasupra justiţiei

EXCLUSIV Europarlamentarul Sebastian Bodu dezvăluie cum a ajuns să-i prindă pe greii fotbalului

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu relatează în exclusivitate pentru „Adevărul“ cum a deschis dosarul în care nume grele din fotbalul românesc au fost trimise la închisoare. 

Tristeţea lui Sebastian Bodu: „Toţi au uitat că Dosarul Transferurilor a pornit de la mine“

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu aminteşte că el este cel care a dat semnalul demascării corupţiei din fotbalul românesc. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), împărtăşeşte tristeţea că lumea a uitat că el a declanşat procesul din Dosarul Transferurilor.
 

FOTO „Erare humanum est“. Motto-ul Penitenciarului Poarta Albă, noua casă a greilor din fotbal

Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa devine reşedinţa unor nume grele din fotbalul românesc. După Gigi Becali, verii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali, precum şi finul Cristian Borcea, vor să-şi ispăşească pedeapsa la Poarta Albă. Puşcăria situată la 23 kilometri de municipiul Constanţa are motto-ul „Erare humanum est“ - „A greşi este omeneşte“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite