Ministerul de Interne rezolvă deficitul de angajaţi. 825 de candidaţi au promovat până în prezent concursurile MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 9.200 de candidaţi s-au înscris la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) pentru ocuparea posturilor de agenţi de poliţie, maiştri militari şi  subofiţeri. Dintre aceştia, aproape 825 de candidaţi au promovat până în prezent.

MAI a anunţat că cele mai multe concursuri pentru încadrarea celor 1.000 de funcţii de ofiţer au avut loc sâmbătă, 19 martie, astfel că prima etapă a Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal se aproprie de sfârşit.

„În cursul zilei de ieri, 19 martie a.c., a avut loc etapa finală a mai multor concursuri organizate pentru trecerea în corpul ofiţerilor a agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor. Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs, au promovat până în prezent 825 dintre candidaţi (675 la nivelul Poliţiei Române şi 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI)”, anunţă un comunicat de presă remis, duminică, redacţiei „Adevărul”, de către Biroul de presă al MAI.

Totodată, conform documentului citat, cea mai mare concurenţă a avut loc la Inspectoratul General al Poliţiei Române, unde au fost 11 candidaţi pe loc, pentru ocuparea celor 720 de posturi aprobate pentru încadrare.

Concurrsile au fost supravegheate video

Ministerul de Interne asigură că examinarea a avut loc în condiţii de transparenţă şi corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale.

”Au fost elaborate tematici şi bibliografii unice pentru funcţii similare, iar subiectele au fost elaborate în condiţii de confidenţialitate şi transmise simultan prin reţele criptate. A fost asigurată monitorizarea şi supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor de concurs realizându-se pe loc, în faţa candidaţilor”, mai arată comunicatul.

Posturile rămase neocupate vor fi scoase la concurs într-o etapă viitoare, după finalizarea contestaţiilor şi încadrarea pe post a celor admişi.

Deficit de angajaţi în MAI

Aceste concursuri reprezintă o primă etapă a Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în condiţiile în care, la nivelul instituţiei există un deficit de peste 12.000 de posturi necesar a fi încadrate în vederea îndeplinirii în condiţii optime a misiunilor încredinţate.

Numai de la începutul acestui an, la nivelul MAI au fost înregistrate peste 3.000 de încetări ale raporturilor de muncă prin pensionare, iar peste 2.800 de angajaţi sunt suspendaţi sau detaşaţi la alte instituţii.

Anul 2016 este pentru Ministerul Afacerilor Interne unul marcat de misiuni extrem de importante dintre care amintim cele două scrutine electorale, obiectivele asumate prin Planul de Guvernare, în special de creştere a gradului de siguranţă a cetăţeanului şi de optimizare a intervenţiilor în cazul situaţiilor de urgenţă. 

Totodată, în actualul context internaţional, de radicalizare a acţiunilor teroriste în spaţiul european şi de creştere a fenomenului migraţiei ilegale, Ministerului Afacerilor Interne îi revin o serie de misiuni complexe care necesită un număr important de resurse umane şi materiale.y

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite