VIDEO FOTO Tensiuni la Chişinău în cadrul manifestaţiei „Aici nu e Crimeea”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane participă în acest moment la o manifestaţie îndreptată împotriva ocupaţiei ruse a Republicii Moldova. În faţa Ambasadei Rusiei de la Chişinău s-au adunat şi câţiva zeci de simpatizanţi ai Rusiei, tensiunea fiind foarte ridicată între cele două tabere. La lozincile pro-Rusia strigate din faţa ambasadei de etnicii ruşi, câteva sute de moldoveni le-au răspuns cu "România".

În imaginele de mai sus o tânără flutură steagul României prin faţa Ambasadei Rusiei de la Chişinău şi printre opozanţii ce manifestau în tabăra pro-rusă. Aceştia sunt tinerii care merită tot respectul nostru şi care în 2009 au ieşit în stradă împotriva regimului comunist şi care au dat startul la traseul european. Acum ei vor mai mult.

sursă Video www.curaj.tv

Chiar în aceste momente în faţa ambasadei Rusiei se strigă România, Unire Moldoveni, Unitate Naţională, Uniţi sub tricolor, Cine sare vrea Unire, Armata Rusă Afară, Ocupanţi aţi fost, ocupanţi veţi fi până veţi muri, criminalilor, Trădătorilor.

Celor câteva sute de moldoveni le-au răspuns câţiva zeci de rusofili ce au organizat o contramanifestaţie ilegală. Aceştia din urmă au strigat Rusia, tot aşa cum agenţii provocatori au strigat în mod similar în Ucraina.

Tinerii Moldovei, organizatorii evenimentului, au îndemnat pe participanţi să nu răspundă la provocări şi să evite violenţa. Poliţia desparte cele două tabere care sunt în mod clar disproporţionale.

În timp ce în centrul celui de al doilea stat românesc se strigă Unire, în Ucraina au fost organizate mai multe manifestaţii filo-ruse şi prin care se cere dezmembrarea ţării.

Marşul a pornit din faţa Academiei de Ştiinţe a Moldovei unde la ora 14.00 erau strânse aproximativ 500 de persoane. Pe traseul acestora li s-a alăturat şi cei veniţi din alte raioane ale Republicii Moldova şi care au întârziat datorită controalelor excesive organizate de către poliţie. Pe tot traseul au fost fluturate steaguri ale Republicii Moldova, România, ale Uniunii Europene, NATO şi ale Americii.

În faţa Ambasadei Rusiei organizatorii au ars poze ale lui Vladimir Putin dar care făceau trimitere la Hitler.

Conform InfoPrut.Ro tinerii au lăsat în cutia poştală de la Ambasada Rusiei o scrisoare. ,,Acesta este mesajul generaţiei tinere de azi, dar şi a celei care a suferit în urma ocupaţiei ruseşti de după 1940: ,Aici nu e Crimeea!”. Preşedintele rus Vladimir Putin nu va avea sorţi de izbândă dacă va încerca să repete scenariul aplicat în Ucraina, pentru că suntem uniţi, puternici şi vom face faţă presiunilor şi şantajului rusesc, dar şi armatei care se pregăteşte acum în cadrul unor exerciţii militare în regiunea transnistreană”, a declarat pentru InfoPrut Dinu Plângău, copreşedintele Mişcării civice Tinerii Moldovei, care a organizat astăzi o manifestaţie stradală menită să semnaleze pericolul unei agresiuni a Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Marea majoritate a celor participanţi sunt tineri.

Televiziunile principale din Republica Moldova şi subordonate conducerii actuale doar declarate pro-europene, au ales calea cenzurării acestui eveniment. Presa străină a fost prezentă la manifestaţie şi a relatat despre acesta.

sursă foto : www.InfoPrut.ro

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite