LIVE BLOG Tragedia din Colectiv. Ziua 6: Peste 80 de răniţi sunt în continuare în stare gravă. DNA verifică dacă fostul primar Piedone a făcut abuz în serviciu
0130 de persoane se află în continuare internate în spital după ce vineri, 30 octombrie, au fost rănite în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv din Bucureşti. Dintre persoanele internate, peste 80 sunt în stare gravă sau critică. Procurorii Parchetului General au anunţat joi că ancheta în acest caz este aproape finalizată şi că vor fi şi acuzaţii de corupţie în dosar.
UPDATE 18.25 Un al doilea pacient rănit va fi transferat, joi seară, în Israel, pentru a primi îngrijiri de specialitate, la cererea familiei, după cum a declarat la Guvern doctorul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Acesta a declarat că spitale din Belgia, Olanda şi Germania şi-au arătat disponibilitatea de a prelua pacienţi români, în măsura în care aceştia pot fi tranportaţi. Doi medici din Belgia, de la Spitalul Militar din Bruxelles, au venit deja în ţară şi îi vor evalua pe răniţi pentru a stabili pe care să îi preia.
„Ne-au oferit trei locuri de terapie intensivă şi cinci locuri de paturi care nu necesită terapie intensivă, dar după ce am discutat, e posibil să ne aloce mai multe paturi. Selecţia pacienţilor preferăm să fie făcută de colegii noştri de acolo. Criteriile de transfer sunt ca spitalele respective să accepte pacientul şi ca pacientul să fie transportabil, asta pentru că riscul transportului este unul serios în continuare. Faptul că ni se pun la dispoziţie paturi de terapie intensivă şi paturi de arşi este un lucru extraordinar. Referitor la costuri, pentru fiecare pacient se va completa formularul E 112, transportul îl va asigura partea română”, a declarat Raed Arafat.
Legat de pacienta Teodora Maftei, care a fost transferată ieri în Israel, ea a fost supusă unui transplant de piele, pielea fiind oferită gratuit, prin donaţie, de banca de piele din Israel.
Bănicioiu: „Avem 51 de paturi pentru arşi în Bucureşti”
Potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la nivelul Bucureştiului sunt 51 de paturi destinate pacienţilor arşi. Dintre acestea, Raed Arafat a menţionat că este foarte posibil ca doar jumătate să fie şi ventilate. „Dat fiind numărul mare de pacienţi, toate celelalte sunt adaptate şi readaptate pentru a face faţă numărului mare de bolnavi. Secţiile de terapie intensivă au fost adaptate, spitalele noastre specializate în arşi sunt Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi şi Spitalul Grigore Alexandrescu”, a mai spus Bănicioiu.
„Până acum putem vorbi de o evoluţie lineară pentru majoritatea dintre ei, mulţi au depăşit perioada prognozată, destul de pesimistă la început. Pot să vă asigur că pe toate spitalele este aceeaşi mobilizare, sunt asigurate toate cele necesare, suntem în permamentă comunicare cu spitalele, sunt efectuate vizite şi verificări la faţa locului. Se acţionează cu echipe internaţionale. Sperăm ca starea pacienţilor să se îmbunătăţească”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
UPDATE 16.50 Starea a cinci dintre răniţii din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Elias s-a agravat, astfel că aceştia au fost suspuşi unor intervenţii - respectiv patru traheostomii şi o intubare orotraheală, pentru a fi ajutaţi să respire.
În Spitalul Elias continuă să fie internaţi 14 pacienţi dintre victimele incendiului de la Colectiv, 10 - în Secţia de terapie intensiva, şi patru, la chirurgie. Bolnavii din Secţia de chirurgie generală au o stare generală bună şi necesită tratament local zilnic.
În ceea ce priveşte bolnavii din terapie intensivă (ATI), în cursul zilei de miercuri, ei au suferit deteriorarea funcţiei respiratorii. Dintre aceştia, patru au fost supuşi traheostomiei şi unul este intubat orotraheal, toţi fiind ventilaţi mecanic. Pronosticul continuă să fie rezervat pentru pacienţii de la terpie intensivă, din cauza leziunilor complexe.
UPDATE 15.30 Doi medici de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara au fost chemaţi la Bucureşti să monteze dispozitivul „plămân artificial” unor răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv, pentru a asigura eliminarea dioxidului de carbon în exces.
„Deja au plecat doi colegi de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara, la Bucureşti. Este vorba despre dr. Marius Păpurică şi dr. Claudiu Neamţu. Cei doi sunt specialişti în montarea dispozitivului «plămân artificial». Au fost solicitaţi să monteze acest dispozitiv unui pacient rănit în clubul Colectiv şi care acum se află internat în stare gravă la Spitalul Bagdasar din Bucureşti. Al doilea pacient căruia i se va monta acest dispozitiv se află la Spitalul Pantelimon şi nu este în stare gravă precum primul”, a declarat Marius Craina.
Dispozitivul „plămân artificial” aparţine spitalelor din Bucureşti şi nu va fi transportat de la Timişoara.
UPDATE 15.05 Procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Iacob, a declarat, joi, că el şi un coleg din DNA se ocupă de ancheta privind legalitatea eliberării autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv, la acest moment existând indicii cu privire la fapte de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual.
„În cursul zilei de astăzi, la DNA - Secţia de combatere a corupţiei a fost înregistrată o cauză penală ca urmare a disjungerii şi declinării dispuse de colegii de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Cercetările vizează fapte de competenţa DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă şi fals intelectual. Procurorul şef al DNA a dispus ca un colectiv de doi procurori şi mai mulţi ofiţeri judiciari să efectueze acte de urmărire penală în cauză. În cursul zilei de astăzi vom stabili un plan de anchetă şi putem să vă comunicăm că vom derula, cu maximă celeritate, activităţile ce se impun în prezenta cauză", a spus procurorul Marius Iacob.
Acesta a mai precizat că, din ordonanţa de declinare, rezultă că sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de abuz în serviciu în legătură cu circumstanţele în care a fost emisă autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv.
„Din ordonanţă, într-o primă fază, rezultă că sunt vizaţi funcţionari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului 4, persoană ce atrage competenţa DNA”, a precizat Iacob.
Întrebat dacă Primăria Sectorului 4 putea să emită autorizaţia de funcţionare, deşi clubul nu avea autorizaţie de prevenire şi stingere a incendiilor, Iacob a spus: „Acestea sunt circumstanţe pe care le vom stabili în cel mai scurt timp, vom efectua, cu maximă operativitate, actele de urmărire penală ce se impun şi vom comunica opiniei publice activităţile ce vor fi derulate”.
De asemenea, întrebat dacă sunt indicii că s-ar fi dat mită pentru obţinerea autorizaţiilor, Marius Iacob a spus că, în acest moment, sunt doar indicii cu privire la unele fapte asimilate faptelor de corupţie, respectiv abuzul în serviciu.
Marius Iacob a mai spus că anchetatorii DNA au ridicat mai multe documente privind autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv, care au fost puse la dispoziţie de Parchetul instanţei supreme.
Procurorul şef adjunct al DNA a precizat că la acest moment nu este începută urmărirea penală in rem "întrucât de aproximativ două ore a fost înregistrată cauză".
UPDATE 14.05 Procurorii Parchetului General, care anchetează dosarul „Colectiv”, au declinat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) partea de anchetă privind modul de emitere a Autorizaţiei de funcţionare a clubului Colectiv de către fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.
Ca urmare a acestei declinări, DNA face cercetări pentru posibile infracţiuni de abuz în serviciu.
UPDATE 13.30 „Toate victimele care au fost trimise de la noi din spital în străinătate sunt tratate, în continuare, pe cheltuiala familiei, nu pe cea a statului. Chiar dacă medicii şi-au arătat disponibilitatea de a prelua bolnavi, nu aş şti ce să vă spun legat de costuri”, a declarat Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Arşi.
Ieri, o pacientă de la Spitalul de Arşi a fost transferată la un spital universitar din Israel.
„Trebuie să avem răbdare. Teodora este la terapie intensivă, este stabilă, dar respiră tot cu ajutorul unui aparat. Medicii vor decide în curând când o vor opera. Peste câteva ore cred că voi şti mai multe şi apoi vă anunţ şi pe voi”, a scris, pe Facebook, Alex Stoica, legat de starea de sănătate a Teodorei Maftei, pacienta transferată în Israel.
UPDATE 13.10 Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii, o echipă formată din cinci inspectori de muncă, doi de la Inspecţia Muncii şi trei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti cercetează tragedia petrecută la Clubul Colectiv ca accident colectiv de muncă.
„Cercetarea în curs are ca scop stabilirea împrejurărilor şi a cauzelor care au condus la producerea evenimentului, a reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare şi pentru determinarea caracterului accidentului pentru fiecare dintre persoanele accidentate”, se arată într-un comunicat de presă.
Potrivit lui Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, Maria Ion, femeia de serviciu care a murit vineri noapte nu figura cu contract individual de muncă înregistrat.
„Acest aspect va fi lămurit la finalizarea cercetării. Inspecţia Muncii a intensificat, prin inspectoratele teritoriale de muncă, controale în toată ţara pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate cod CAEN 56 - restaurante şi alte activităţi şi servicii de alimentaţie publică - baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante şi alte unităţi de acest gen”, a completat Bratu.
UPDATE 12.55 SRI a anunţat că cei doi cetăţeni spanioli internaţi la Spitalul „Dr. Agrippa Ionescu” vor fi externaţi în cursul zilei de joi, după aproape o săptămână de spitalizare, timp în care au beneficiat şi de consiliere psihologică.
Astfel, la Spitalul „Dr. Agrippa Ionescu” vor mai rămâne internaţi patru pacienţi - doi în stare critică şi doi cu o evoluţie pozitivă, în stare stabilă.
Cei doi pacienţi în stare critică sunt o tânără italiancă de 20 de ani şi bodyguardul de la Clubul Colectiv, în vârstă de 35 de ani.
UPDATE 12.45 În spitalele din Capitală sunt internate în continuare 130 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise, joi, de Ministerul Sănătăţii.
Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, dintre cei 130 de răniţi în urma incendiului, la Spitalul de Arşi sunt internaţi 25, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 7, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar Central - 12, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 4, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - 14, la Spitalul Universitar - 18, la Spitalul "Dimitrie Gerota" - 2 şi la Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6 pacienţi. Dintre aceştia şase, doi vor fi externaţi în cursul zilei de joi.
UPDATE 12.20 Safra Catz, directorul general al Oracle, a transmis un mesaj intern tuturor angajaţilor companiei de IT, precizând că a petrecut câteva zile în România pentru a oferi sprijin familiilor îndoliate şi victimelor incendiului din clubul Colectiv.
UPDATE 12.30 Parchetul General a transmis, joi, un comunicat de presă în care a precizat că ancheta privind incendiul din clubul „Colectiv” este aproape de final.
Mai mult, procurorii precizează că în incinta clubului au fost găsite şi ridicate mai multe obiecte personale, haine, chei, telefoane mobile, dar şi acte ale persoanelor care au participat la concertul de vineri seara. Astfel, posesorii acestora sau rudele pot merge la Poliţia Capitalei, începând de joi, ora 13.00, pentru recuperarea bunurilor.
„Pentru aceste persoane, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti pune la dispoziţie linia telefonică 021/313.12.26 (cu tarif normal), operabilă de luni până duminică, în intervalul orar 0800 – 2200, până la finalizarea acestei activităţi”, se arată în documentul citat.
UPDATE 10.50 Reprezentanţii Spitalului Militar au anunţat, joi, că la această unitate se află în continuare 12 pacienţi internaţi, dintre aceştia doi fiind în stare foarte gravă, unul fiind în continuare intubat, patru sunt internaţi la Terapie Intensivă cu stare gravă, doi pacienţo sunt internaţi la Terapie Intensivă, însă sunt în stare stabilă, în timp ce alţi patru sunt internaţi pe secţia de arşi.
„Starea celor trei pacienţi operaţi miercuri şi cărora li s-a făcut transplant de piele cu autogrefă este bună, ei spunând chiar că se simt mai bine. Alţi trei pacienţi sunt pregătiţi pentru intervenţii similare joi, la unul dintre răniţi fiind luată în calcul varianta unei grefe cu piele artificială, datorită rănilor care nu ar permite autogrefa", a spus directorul general al Spitalul Militar Central.
Florentina Radu-Ioniţă a precizat că în Spitalul Militar Central sunt în continuare internaţi 12 răniţi în incendiul din clubul Colectiv, doi dintre ei fiind în stare critică.
„Avem doi pacienţi în stare critică. Din păcate, starea unuia dintre răniţi s-a agravat miercuri, devenind critică. Este vorba despre o tânără arhitectă care la momentul incendiului avea pneumonie. Am tratat suferinţa cu antibiotice, dar, din păcate, starea acesteia s-a agravat, ştiut fiind că afectarea pulmonară este cea care poate crea probleme după primele zile de la accident. Ceea ce pot să spun este că până acum nu am avut niciun caz de infecţie, dar riscul cel mai mare în astfel de situaţii este apariţia infecţiilor la locul plăgii", a mai spus directorul general al spitalului.
Florentina Radu-Ioniţă a mai spus că, în fiecare zi, cei 12 pacienţi sunt supuşi unor controale amănunţite şi a precizat că, până acum, nu au existat suferinţe oftalmologice, dar există afecţiuni la nivelul urechilor.
„În general, pacienţii şi-au acoperit faţa cu mâinile, de aceea cele mai multe arsuri sunt pe mâini, fiind afectaţi, totodată, lobii urechilor. Pacienţii primesc consiliere psihologică şi se explică că ar putea exista nişte sechele la nivelul urechilor, care vor fi tratate ulterior. Ar putea apărerea scleroză şi tulburare de auz. Ar putea să fie nevoie de o reconstrucţia lobilor urechilor, dar aceste probleme se vor rezolva în timp", a mai spus directorul Spitalului Militar.
În general, autotransplantul de grefă se face prin recoltarea de piele de pe coapse. Recoltarea se face până în momentul în care curge sânge, de aceea pot fi supuşi unor astfel de intervenţii doar acei pacienţi a căror stare este stabilă.
Directorul general al Spitalului Militar a mai spus că printre primii pacienţi care au ajuns la spital a fost şi un tânăr din Olanda, rănit uşor.
„Primul pacient care a ajuns la Spitalul Militar din Capitală a fost un tânăr olandez. Acesta avea arsuri minore pe mâini şi pe faţă. Ne-a rugat să-l tratăm cât mai repede, pentru că a doua zi avea avion pentru a reveni în Olanda. Am făcut tot ceea ce era posibil, la momentul acela. Tânărul a plecat, iar acum am primit o scrisoare de mulţumire, atât din partea lui, dar şi a doctorilor olandezi care l-au văzut. Ne mulţumea pentru felul cum i-am acordat primul ajutor. Putea să nu o facă. Dar gestul lui ne-a impresionat, scrisoarea urmând să fie postată pe site-ul spitalului în cursul zilei de joi", a adăugat Florentina Radu-Ioniţă.
133 de persoane internate în spital
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, miercuri, la Spitalul Floreasca, că în prezent mai sunt internate 133 de persoane. Potrivit ministrului, din cei 146 de pacienţi admişi în spitale vineri noapte, au fost externaţi până în prezent 13. Totuşi, din cei aflaţi în spitale, peste 80 se află în continuare în stare critică şi gravă.
Bănicioiu a mai precizat că în prezent sunt asigurate toate stocurile necesare de sânge şi de obiecte sanitare, precizând că pe Facebook au fost făcute mai multe apeluri care nu sunt adevărate.
„Din punctul de vedere al donatorilor de sânge cred că aţi văzut că suntem destul de bine organizaţi, dar şi acolo trebuie respectat programul. De asemenea, în momentul de faţă avem toate resursele necesare. stocul este suficient. Au fost multe apeluri pe Facebook, care nu au fost adevărate. Toţi cei care vor să doneze sânge, obiecte sanitare, nu trebuie să vină la spital, trebuie să meargă la Unifarm. Sângele din Moldova trebuia testat, nu poate intra extracomunitar fără să fie testat de autorităţile noastre”, a spus Bănicioiu.
Profesorul Ioan Lascăr, şeful Clincii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul Floreasca din Capitală, a precizat că la această unitate sunt în continuare spitalizaţi 14 răniţi. „Evoluţia lor este liniară, nu avem modificări spectaculoase. Avem şase bolnavi critici, iar restul sunt bolnavi grav. Un singur pacient nu este intubat”, a declarat profesorul Ioan Lascăr, adăugând că ieri le-au fost înlăturate în măsură importantă ţesuturile moarte tuturor pacienţilor.
Starea unuia dintre cei 21 de pacienţi internaţi la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ se agravase miercuri, potrivit medicului Florin Bica. Tot aici, cinci pacienţi erau miercuri în stare critică, cinci în stare foarte gravă, în timp ce şase răniţi erau stabili.
Repartizarea răniţilor în spitale
La Spitalul Militar, şase din cei 12 răniţi erau în continuare în stare critică. Potrivit managerului Florentina Ioniţă, pacientul care fusese detubat marţi a fost intubat la loc după ce atunci când a devenit conştient a fost convins că se află în club Colectiv devenind foarte agitat.
10 din cei 14 pacienţi care se află la Spitalul Elias erau în continuare pe secţia de terapie intensivă, prognosticul medicilor cu privire la şansele lor de recuperare fiind unul rezervat. Ceilalţi patru erau internaţi pe secţia de chirurgie, după cum a declarat profesorul Doina Dimulescu, managerul unităţii medicale. Veştile bune au venit de la Spitalul SRI, unde evoluţia celor doi cetăţeni spanioli dar şi a celorlalţi doi răniţi se îmbunătăţise. În schimb, ceilalţi doi răniţi internaţi la Spitalul „Agrippa Ionescu” erau, în continuare, în stare foarte gravă.
În Spitalul Universitar mai erau 19 pacienţi, la Spitalul de Arşi - 26, la Spitalul Grigore Alexandrescu - 7, la Spitalul Sfântul Ioan - 7, la Spitalul Sfântul Pantelimon - 4 şi la Spitalul Gerota - 3.
În cursul zilei de miercuri, un pacient de la spitalul de Arşi a fost tranferat la Hadassah Medical Center din Ierusalim unde va beneficia de tratament avansat. Costul vizitelor la pacientul transferat va fi suportat de partenerii implicati în proiect
Bilanţul morţilor a ajuns 32 de decedaţi
Un incendiu a izbucnit, vineri seara, în clubul Colectiv, în timpul unui concert rock susţinut de trupa Goodbye to Grvity. Din primele informaţii se pare că focul ar fi pornit de la nişte artificii folosite în timpul concertului, de la care s-ar fi aprins buretele fonoizolant de pe stâlpii de protecţiei ai clubului, flacăra ajungând în doar câteva secunde la tavanul din burete şi lemn.
26 de persoane au murit pe loc pe loc din cauza arsurilor şi a intoxicaţiei cu fum, în timp ce alte 146 de persoane au fost internate în spital. Numărul persoanelor decedate a ajuns însă, marţi, la 132.
Cronologia evenimentelor
Procurorii Parchetului General au analizat imaginile surprinse de cele patru camere de supraveghere din club, astfel că, aceştia au stabilit cum au decurs evenimentele din acea seară:
- 22:02:01, la câteva secunde după începerea concertului, în partea dreaptă a imaginii se observă cum artificiile montate pe stâlpul schelei tehnice ce deserveşte scena sunt aprinse pentru prima dată. Acestea ard timp de 13 secunde, iar scânteile rezultate în urma arderii sunt orientate direct către stâlpul de susţinere al imobilului situat în partea stângă lângă scenă;
- 22:32:00, se observă cum se aprind artificiile montate pe un suport situat lângă stâlpul schelei tehnice ce deserveşte scena. Acestea ard timp de 16 secunde, iar scânteile rezultate în urma arderii sunt orientate direct către stâlpul de susţinere al imobilului, situat în partea stângă în imediata apropiere a scenei;
- 22:32:16, imediat după ce artificiile s-au stins se observă cum spaţiul dintre stâlpul de suţinere al imobilului şi scenă rămâne în continuare luminat, iar lumina creşte foarte repede în intensitate acoperind o suprafaţa tot mai mare;
- 22:32:26 se observă, de fapt, cum tavanul situat între stâlpul de susţinere al imobilului şi scenă arde, iar din acesta încep să cadă bucăţi incandescente;
- Suprafaţa tavanului care arde creşte foarte repede, flacara devine violentă, iar primele persoane se îndreaptă spre ieşire la ora 22:32:35;
- Mai departe, suprafaţa tavanului cuprinsă de flăcări creşte extrem de repede, iar în aproximativ un minut de la iniţiere focul ajunge în dreptul camerei de supraveghere numărul 2, care este montată pe stâlpul de susţinere al imobilului situat diametral opus faţă de locul de unde a început incendiul;
- 22:33:01, se observă că în interiorul clubului se află un număr mare de persoane care sunt strânse în jurul spaţiului deschis care realizează accesul în holul de unde se iese afară din club. Imediat, fumul devine foarte dens cuprinzând întregul club.
Cei trei patroni ai clublui Colectiv, arestaţi
Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv, prin decizia Judecătoriei Sectorului 4. Acţionarii clubului sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Procurorii susţin că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.
Pe aceeaşi temă:
Victor Ponta a demisionat, Guvernul a picat. Ce variante de premieri propun partidele
Depoziţia lui Adi Despot în faţa procurorilor, despre incendiul de la clubul Colectiv
FOTO VIDEO Peste 30.000 de oameni au cerut demisia lui Ponta, Oprea şi Piedone. Mesajul lui Iohannis
Incendiu în Club Colectiv. Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii Goodbye to Gravity, au murit
Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum
Ajută victimele din Colectiv. Donează pentru tratamente şi dotarea spitalelor în contul RO97INGB0000999903477197 – ING BANK sau prin SMS la numarul 8824. România solidară - impreună pentru #colectiv.