Ioan Niculae îşi petrece sărbătorile în penitenciar. El va afla abia în ianuarie dacă va fi sau nu eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Niculae a fost încarcerat în aprilie 2015
Ioan Niculae a fost încarcerat în aprilie 2015

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au amânat, luni, pentru ianuarie anunţarea deciziei privind eliberarea condiţionată a lui Ioan Niculae. La şedinţa de judecată de luni, procurorii au cerut documente cu privire la numărul de zile cu care i s-ar putea reduce pedeapsa afaceristului.

Tribunalul Dâmboviţa a decis, luni, să amâne până pe 22 ianuarie pronunţarea privind cererea de eliberare condiţionată depusă de Ioan Nicolae.

Magistraţii au luat această decizie pentru a pentru a fi ataşate la dosar informaţii cu privire la numărul de zile cu care i s-ar putea reduce pedeapsa lui Niculae, ca urmare a elaborării unei lucrări ştiinţifice, dar şi pentru a se menţiona ce documente a avut în vedere Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Găeşti şi pentru a fi depuse actele normative interne ce au stat la baza documentelor întocmite de către această comisie, arată Mediafax.

Pe 21 octombrie, Judecătoria Găeşti a decis eliberarea condiţionată a miliardarului Ioan Niculae, însă decizia nu a fost defintivă şi a fost atacată de procurorii anticorupţie.

Condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare

Pe 2 aprilie 2015, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe patronul grupului S.C. Interagro S.A. Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD". În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac, la doi ani şi şase luni cu executare.

Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2009 Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite