VIDEO UPDATE Ioan Mironescu şi fraţii Mararu, arestaţi pentru 29 de zile pentru terorism şi instigare la omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Mironescu (s) trebuia ucis anul trecut în cartierul Vitan de asasinul Vitalie Proca (c). Acesta a fost plătit de interlopul Bogdan Mararu (d) FOTO Adevărul
Puiu Mironescu (s) trebuia ucis anul trecut în cartierul Vitan de asasinul Vitalie Proca (c). Acesta a fost plătit de interlopul Bogdan Mararu (d) FOTO Adevărul

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, reţinuţi marţi seară pentru instigare la tentativă de omor calificat, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Şi Ioan Mironescu, rivalul fraţilor Mararu, a fost dus astăzi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bacău însă, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii de aici nu au luat încă o decizie.

UPDATE 17.44  Judecătorii Curţii de Apel Bacău au decis la ora 17.30 arestarea preventivă pentru 29 de zile a interlopului nemţean Puiu Mironescu. Acesta a fost acuzat de procurorii DIICOT de instigare la acte de terorism şi omor.

„Clientul meu nu este în conflict cu nimeni, el colaborează cu instanţa şi susţine că nu este vinovat de acuzaţiile care i se aduc“, a declarat avocatul lui Mironescu, Adrian Hărătău.

Până la pronunţarea instanţei, pe holul Curţii de Apel Bacău a stat în permanenţă iubita interlopului.

UPDATE 16.50: Ioan Mironescu, cel care ar fi comandat atentatul cu bombă din ianuarie 2013 asupra lui Bogdan Mararu, a fost reţinut marţi seară, pentru 24 de ore, şi dus astăzi de procurorii din Neamţ în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Dumitru Ioan Mironescu, este acuzat că l-a instigat pe Daniel Pădurariu şi alţi trei complici să monteze un dispozitiv exploziv, format dintr-un kilogram de C4, sub maşina rivalului său, Bogdan Mararu.

UPDATE 15.30: Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să elibereze mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele fraţilor Bogdan şi Răzvan Mararu. 

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu fost reţinuţi, marţi seară, pentru instigare la tentativă de omor calificat, după ce anchetatorii au stabilit că aceştia l-au plătit pe asasinul moldovean Vitalie Proca să-l ucidă pe Puiu Mironescu, un alt interlop de temut din Piatra Neamţ, pentru a se răzbuna.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei anunţau ieri că, în toamna lui 2012, cei doi l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca pentru a-l ucide pe rivalul lor.

Război declarat între clanurile mafiote

Atacul armat din cartierul bucureştean Vitan de la sfârşitul anului trecut avea o altă ţintă, iar Răzvan Isăilă, tânărul asupra căruia au fost trase peste 20 de gloanţe din două arme automate a fost confundat. 

Adevărata ţintă: cunoscutul interlop Ioan Dumitru Mironescu, mai cunoscut ca Puiu Mironescu, unul dintre liderii lumii interlope din Neamţ care este în război vechi cu clanul local Mararu.

 
Vitalie Proca, asasin plătit

Asasinul moldovean, Vitalie Proca, a fost prins în 6 februarie la Moscova, cu sprijinul Poliţiei din Rusia, Italia, Moldova şi Scotland Yard, el fiind căutat după ce în primăvara anului trecut pe teritoriul Marii Britanii a comis o faptă similară la Londra. El se află momentan în arest în Rusia, nefiind până acum audiat de anchetatorii români.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, în 17 ianuarie, începerea urmăririi penale faţă de Proca pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Camerele de supraveghere din zona în care a avut loc atacul armat din cartierul bucureştean Vitan au suprins momentul în care au fost trase gloanţele

Adrian Hărătău - avocatul lui Adrian Mironescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite