DIICOT: atentatul cu bombă de la Piatra Neamţ a fost comandat de duşmanul de moarte al interlopului Bogdan Mararu

0
0
Dumitru "Puiu" Mironescu este audiat de procurori în legătură cu implicarea în atentatul cu bombă asupra maşinii interlopului Gheorghe Mararu
Dumitru "Puiu" Mironescu este audiat de procurori în legătură cu implicarea în atentatul cu bombă asupra maşinii interlopului Gheorghe Mararu

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au stabilit o serie de legături şocante între atentatele mafiote ratate de la Bucureşti şi Piatra Neamţ.

Prinderea asasinului basarabean Vitalie Proca, arestat la Moscova, în cursul săptămânii trecute, ar putea clarifica în totalitate necunoscutele războiului mafiot dur aflat în desfăşurare la Piatra Neamţ în ultimii opt ani.

Anchetatorii au indicii clare că Proca (33 de ani) a fost cel care a apăsat pe trăgaci în atentatul armat care a avut loc la Bucureşti, pe data de 26 noiembrie 2012. Ţinţa atentatului ar fi fost ratată, de fapt, pentru că cel vizat era Dumitru "Puiu" Mironescu.

Mai mult, procurorii DIICOT sunt aproape de a stabili că, în urma acestui atentat Puiu Mironescu ar fi comandat aruncarea în aer a maşinii lui Gheorghe Mararu, interlopul nemţean cu care se află într-un conflict pe viaţă şi pe moarte.

"În legătură cu acţiunea din data de 11.01.2013 (n.r.- data la care a fost dezamorsată bomba de sub maşina lui Gheorghe Mararu), declanşată de către procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamt, privind activitatea infracţională a unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - omor calificat şi acte de terorism,  facem următoarele precizări: cercetările efectuate până în prezent au relevat faptul că autorii atacului, arestaţi preventiv în această cauză, au acţionat cu intenţia de suprimare a vieţii părţii vătămate Mararu Bogdan, atentatul fiind comandat de către  învinuitul Mironescu Ioan Dumitru, din Piatra Neamţ, lider al lumii interlope locale şi oponent al părţii vătămate Mararu Bogdan", se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Date fiind circumstanţele, se pare că Gheorghe Mararu ar fi ordonat uciderea lui Puiu Mironescu de către "racketul" basarabean Vitalie Proca. 

Atât Gheorghe Mararu, cât şi Dumitru Mironescu au fost audiaţi în cursul zilei de astăzi, 12 februarie, Mararu la Bucureşti, iar Mironescu la Piatra Neamţ. Procurorii DIICOT susţin că sunt pe cale să anihileze confictul mafiot aflat în desfăşuarare la Piatra Neamţ. "Urmează a se aprecia cu privire la reunirea celor două cauze, în scopul conturării unei imagini complete a situaţiei de fapt, precum şi pentru a se acţiona în mod unitar în vederea destructurării grupărilor infracţionale coordonate de către Mironescu Ioan Dumitru şi  Mararu Bogdan pe raza municipiului Piatra Neamţ", se mai arată în comunicatul de presă al DIICOT. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite