UPDATE Infotrafic: Mai multe drumuri judeţene, închise. În 38 de şcoli nu se fac cursuri. Porturile constănţene au fost deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii IGSU ajută la dezapezirea drumurilor blocate
Angajaţii IGSU ajută la dezapezirea drumurilor blocate

Mai multe drumuri judeţene din Iaşi, Caraş Severin, Tulcea şi Vaslui sunt închise în această dimineaţă din cauza viscolului, anunţă Centrul Infotrafic. În continuare sunt nealimentate cu energie electrică mai multe localităţi din judeţele Constanţa, Hunedoara, Tulcea. În 38 de şcoli din cinci judeţe cursurile sunt suspendate.

UPDATE 13.30 Poliţia Română informează că situaţia drumurilor cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile se prezintă astfel:

Drumuri judeţene blocate:

- DJ 222E Sarighiol de Deal – Casimcea – Rahmanu (în jud. Tulcea)

- DJ 244F Bohotin – Mojna (în jud. Iaşi)

- DJ 247 Codăeşti – Dăneşti (în jud. Vaslui).

Drumuri comunale blocate:

- DC 134 Cota 1400 Sinaia (în jud. Prahova).

UPDATE ORA 10.10: Centrul INFOTRAFIC informează că în judeţul Argeş, circulaţia rutieră pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea a revenit la normal. Din cauza răsturnării unui autotren pe carosabil, traficul fusese îngreunat la km 152, în zona localităţii Deduleşti.

UPDATE O femeie însărcinată din Tulcea a solicitat sprijinul cadrelor medicale, dar ambulanţa trimisă către aceasta a rămas blocată în zăpadă, în zona respectivă intervenind mai multe utilaje de deszăpezire şi a fost solicitat şi un elicopter SMURD care a preluat-o şi a dus-o la Spitalul Judeţean Tulcea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, o femeie însărcinată din localitatea Războieni a cerut vineri dimineaţă ajutorul cadrelor medicale, ea spunând că ar avea contracţii.

O ambulanţă a Serviciului Judeţean a fost trimisă către femeie, dar nu a putut ajunge la destinaţie şi a rămas blocată în zăpadă în zona localităţii Rahmanu.

Trei utilaje de deszăpezire intervin pentru a debloca drumul.  În paralel a fost cerut şi ajutorul unui elicopter SMURD, aparatul de zbor de la Galaţi deplasându-se către femeia însărcinată şi transportând-o la Spitalul Judeţean Tulcea.

În cursul zilei de joi, mai multe femei însărcinate în nouă luni au cerut sprijinul pompierilor pentru a ajunge la spital deoarece drumurile erau blocate de zăpadă, acestea fiind transportate în condiţii de siguranţă la unitatea medicală.

UPDATE ORA 10.00: Peste 70 de persoane, din două autocare şi 16 maşini care au fost blocate pe drumurile din judeţul Galaţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, au fost salvate în ultimele 24 de ore, vineri dimineaţă existând probleme în alimentarea cu energie electrică doar în comuna Corod unde sunt afectaţi 30 de abonaţi, potrivit ISU Galaţi.

El a precizat că traficul rutier în judeţul Galaţi se desfăşoară cu dificultate DJ 242 Cavadineşti-Bereşti, iar toate drumurile naţionale şi judeţene sunt deschise.

UPDATE ORA 9.05: Traficul rutier a revenit la normal pe DN15C Târgu Neamţ – Piatra Neamţ, unde anterior a fost blocat la km 37+700, în zona localităţii Agapia (judeţul Neamţ), după ce un tir a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în şanţ. 

UPDATE ORA 9.00: Centrul INFOTRAFIC informează că DN15C Târgu Neamţ – Piatra Neamţ este blocat la km 37+700, în zona localităţii Agapia (jud. Neamţ), după ce un tir a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în şanţ. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

De asemenea, din cauza răsturnării unui autotren pe carosabil, se circulă îngreunat, pe un fir alternativ, pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea la km 152, în zona localităţii argeşene Deduleşti. Nici acest eveniment nu s-a soldat cu victime.

în continuare, din cauza condiţiilor meterologice nefavorabile (ninsoare, viscol), sunt închise circulaţiei rutiere următoarele tronsoane de drumuri judeţene:

Judeţul Tulcea: DJ 222E Sarighiol de Deal – Casimcea; Judeţul Caraş Severin: DJ 608A Telescaun - Muntele Mic; Judeţul Iaşi: DJ 244F Bohotin – Mojna; DJ 282 Movileni- Gropniţa; Judeţul Vaslui: DJ 247 Codăeşti – Dăneşti.

Toate porturile constănţene au fost deschise.

„Facem din nou apel la conducătorii auto să conducă prudent, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile meteorologice şi de trafic din zonele tranzitate", precizează autorităţile, reamintind că joi mai multe sectoare de drum naţional au fost blocate de autotrenuri neechipate corespunzător care au îngreunat accesul utilajelor de deszăpezire şi deplasarea celorlalte autovehicule.

Cod galben de vânt puternic şi ninsori în 12 judeţe, până la ora 15.00. Cursurile sunt suspendate în 38 de şcoli

Douăsprezece judeţe sunt, vineri, sub Cod galben de vânt puternic şi ninsoare până la ora 15.00, urmând a se înregistra rafale de vânt şi de 90 de kilometri la oră. 

Din cauza condiţiilor meteorologice şi a zăpezii, cursurile au fost suspendate, vineri, în 38 de unităţi şcolare din patru judeţe - Galaţi, Iaşi, Prahova, Constanţa şi Tulcea.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până vineri la ora 15.00, în Crişana, Maramureş şi local în Transilvania vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în general, moderate cantitativ, iar vântul la rafală va avea viteze cuprinse între 50 şi 70 km/h trecător viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse va fi polei.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură rafalele vor atinge 60...70 km/h, iar pe creste 80...85 km/h spulberând zăpada depusă.

Totodată, ANM a anunţat că judeţele Harghita, Neamţ, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba sunt sub Cod galben de vânt puternic şi ninsori. 

Potrivit avertizării, în Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, mai ales la altitudini mari, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală de peste 85...90 km/h. Va ninge în general moderat cantitativ, şi va fi viscol.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite