Gregorian Bivolaru, căutat de poliţiştii bucureşteni după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bivolaru, căutat de poliţişti după ce a primit condamnarea cu executare FOTO Adevărul
Bivolaru, căutat de poliţişti după ce a primit condamnarea cu executare FOTO Adevărul

Ofiţerii Serviciului Urmăriri al Poliţiei Capitalei îl vor căuta pe Gregorian Bivolaru la adresa din România şi la ashramurile MISA, pentru a îndeplini astfel procedura legală după condamnarea definitivă a acestuia la şase ani de închisoare, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

Mai precis, la Poliţia Capitalei a ajuns mandatul de executare emis de Tribunalul Bucureşti privind pedeapsa de şase ani de închisoare dispusă în cazul lui Bivolaru de instanţa supremă, informează Mediafax.

Gregorian Bivolaru s-ar afla în Suedia, ţară care i-a acordat azil politic încă din perioada în care era urmărit internaţional pe baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă. Poliţiştii sunt nevoiţi să îl caute pe Bivolaru mai întâi la adresa din România, unde vor fi chestionaţi vecinii, pentru a afla dacă acesta a fost văzut în ultimul timp, şi în locurile în care acesta ar putea să se ascudă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, poliţiştii vor merge şi la o fermă care ar fi deţinută de Gregorian Bivolaru la Tărtăşeşti (judeţul Dâmboviţa) şi la peste 20 de ashramuri ale Mişcării Spirituale de Integrare în Absolut (MISA), situate în cartierele Pipera, Ferentari şi Obor din Bucureşti, dar şi în judeţul Constanţa.

Ulterior, poliţiştii vor trimite Tribunalului Bucureşti un raport prin care vor arăta că Bivolaru nu se află pe teritorul României, ci în Suedia, iar magistraţii vor emite pe numele liderului MISA un mandat de urmărire internaţională şi unul european de urmărire.

Cu toate acestea, pentru că Bivolaru a obţinut, în Suedia, statutul de azilant politic, el nu poate fi reţinut şi trimis în România decât dacă părăseşte ţara care i-a acordat protecţie.

Bivolaru, condamnat la şase ani de închisoare

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, condamnat vineri de Instanţa Supremă la şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, are un nou termen de judecată în septembrie, la Tribunalul Cluj, într-un dosar în care este acuzat de trafic de persoane.

Procesul de la Tribunalul Cluj a fost amânat, la sfârşitul lui mai, pentru 30 septembrie, când vor fi audiaţi martori.

În acest dosar, aflat pe rolul instanţei din Cluj-Napoca din 14 aprilie 2009, mai sunt judecaţi 20 de membri ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), potrivit Mediafax.

Gregorian Bivolaru şi cei 20 de membri MISA au fost trimişi în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) în 15 iunie 2007, iar procesul a început la Tribunalul Bucureşti.

Activitatea MISA a fost verificată atunci în cadrul unei operaţiuni intitulate „Christ“, iar probele strânse în anchetă au permis formularea de acuzaţii la adresa mai multor persoane, pentru diferite infracţiuni.

În 27 martie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis o cerere înaintată de reprezentanţii MISA privind strămutarea dosarului, stabilind ca acesta să se judece, în continuare, la Tribunalul Cluj. De atunci, în acest dosar au fost nu mai puţin de 27 de termene.

În martie 2004, poliţişti, jandarmi şi procurori au declanşat o amplă acţiune împotriva membrilor MISA, în urma mai multor plângeri împotriva lui Bivolaru făcute de părinţii unor tineri atraşi în această mişcare, considerată a desfăşura activităţi imorale.

Pe aceeaşi temă:

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, citat în instanţă şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, pentru sex cu minori

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite