Gigi Becali a fost mutat de la Penitenciarul Rahova la cel din Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a fost mutat, marţi dimineaţă, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova la Penitenciarul Jilava, unde va ispăşi restul de pedeapsă pe care a primit-o în dosarul „Schimbul de terenuri“. Marţi au expirat cele 21 de zile de carantină în care finanţatorul Stelei a intrat automat după ce a fost închis în Penitenciarul Rahova.

De asemenea, potrivit oficialilor de la Administraţia Penitenciarelor, tot marţi au fost mutaţi la Penitenciarul Jilava şi ceilalţi doi condamnaţi în acest dosar - fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi generalul Dumitru Cioflină. 

Becali a fost condamnat, pe 20 mai, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Schimbul de terenuri"  dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. 

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină. Aceştia au de executat doi ani de închisoare cu executare. 

Potrivit procedurilor, autorităţile sunt obligate să-i ţină pe condamnaţi 21 de zile, la Secţia de carantină a Penitenciarului Jilava pentru a fi evaluaţi şi supuşi unor investigaţii medicale. După această perioadă se decide unde îşi vor ispăşi aceştia pedepsele în continuare.

Între timp, finanţatorul Stelei a mai fost condamnat şi în dosarul „Valiza“. În acest caz, a primit două pedepse de câte trei ani de închisoare pentru dare de mită şi o pedeapsă de un an pentru fals. 

„Instanţa supremă nu a făcut reindividualizarea şi contopirea pedepselor chiar dacă acesta execută o pedeapsă de trei ani în dosarul «Schimbul de terenuri». În aceste condiţii, vom cere, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta”, au precizat apărătorii.

Dacă Becali nu cerea contopirea pedepsei dată cu cele precedente, acest lucru l-ar fi făcut  oricum instanţa de executare.

În ambele situaţii însă există posibilitatea ca instanţa să dispună un spor de pedeapsă, dar această decizie rămâne strict la latitudinea judecătorilor.

Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie pe 19 iunie cererea de contopire a pedepselor primite la finan'atorul Stelei în dosarul „Valiza” şi în dosarul „Schimbul de terenuri”.

Avocaţii lui Becali au făcut însă deja o cerere de întrerupe pentru trei luni a pedepsei pentru a-şi putea întreţine familia şi pentru a putea finanţa în continuare echipa Steaua Bucureşti.

În dosarul „Schimbul de terenuri”, Becali a primit doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. La pronunţarea sentinţei de pe 20 mai, judecătorii Curţii Supreme au contopit pedepsele din acest dosar şi din dosarul în care latifundiarul din Pipera a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru sechestrarea de persoane, astfel că Becali a primit pedeapsa cea mai mare, trei ani de  închisoare cu executare.

Ştire în curs de actualizare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite