Gabriela Firea: Ar trebui scurtate procedurile pentru îndepărtarea ţurţurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea FOTO Eduard Enea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea FOTO Eduard Enea

Primarul Capitalei s-a arătat nemulţumită de modul în care sunt îndepărtaţi ţurţurii de pe clădiri. Gabriela Firea a declarat, luni, că ar trebui scurtate procedurile privind îndepărtarea ţurţurilor, care presupun sesizarea prealabilă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), dar şi a proprietarilor clădirilor.

„În legătură cu problema ţurţurilor care se formează, înţeleg că acum, procedura pentru ca ISU să intervină este să sune la 112. Dar noi, dacă vedem, cu ochii noştri şi spunem, nu trebuie să sunăm la 112? Proprietarul poate nu e în ţară sau nu e în localitate. Nu poate altcineva să sesizeze? Sau dacă Poliţia Locală face o monitorizare în teren şi observă, nu poate să transmită mai departe? Trebuie să aşteptăm fix de la proprietarul clădirii telefon la 112? Sunt foarte multe clădiri ai căror proprietari nu sunt în localitate“, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, citată de News.ro.

Ea a menţionat o reclamaţie potrivit căreia pe Strada Doamna Ghica din Sectorul 2, în weekend a fost rănită o persoană din cauza ţurţurilor, adăugând că pe strada respectivă trec inclusiv elevi. Firea a mai spus că este necesară scurtarea procedurilor pentru a salva vieţile oamenilor.

„Avem chiar acum o reclamaţie primită în timpul comandamentului, pe Strada Doamna Ghica, numărul 6, Sector 2, deja a fost, în weekend, lovit un cetăţean. Sunt ţurţuri foarte mari, trec pe-acolo elevi de la Şcoala Gimnazială numărul 30 Grigorie Ghica Voievod şi ţurţurii sunt tot acolo, că li s-a spus că trebuie să sune proprietarul, care nu e în zonă. Dacă nu sună proprietarul, nu intervine, sunăm noi atunci. Nu putem să scurtăm aceste proceduri pentru a salva viaţa oamenilor?“, a mai spus Firea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite