Fostul deputat Mihai Rădan, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul deputat a fost găsit în conflict de interese
Fostul deputat a fost găsit în conflict de interese

Fostul deputat din partea Uniunii Croaţilor din România Mihai Rădan a fost condamnat de magistraţii Curţii Supreme la un an de închisoare cu suspendare, după ce şi-a angajat fiul şi nora la biroul său de parlamentar. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la aceeaşi instanţă.

Fostul parlamentar a fost condamnat de judecătorii instanţei supreme pentru conflict de interese.

Potrivit anchetatorilor, Mihai Rădan (deputat în Parlamentul României în perioada 2000-2012) ar fi propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său şi a nurorii sale, ar fi avizat contractele individuale de muncă încheiate cu aceştia. 

Mai mult, acesta ar fi încheiat un contract civil de prestări servicii cu soţia sa, contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceştia în cuantum total de 89.368 lei, sume plătite din bugetul Camerei Deputaţilor.

Citiţi şi:

Fosta consilieră a ministrului Funeriu Melania Vergu, condamnată la patru ani de închisoare pentru o fraudă de aproape 6,5 milioane de lei

Melania Vergu, fosta consilieră personală a ministrului Educaţiei, a fost condamnată, marţi, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare pentru înşelăciune, conflict de interese şi fals în documente la obţinerea unor fonduri europene. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea Supremă.

Fostul deputat Mihai Rădan şi actualul deputat Ghervazen Longher, cercetaţi penal pentru conflict de interese

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală faţă de fostul deputat Mihai Rădan, dar şi împotriva deputatului Ghervazen Longher pentru conflict de interese. Aceştia sunt acuzaţi că şi-au angajat ilegal rude la biroul parlamentar şi respectiv în Camera Deputaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite