Mafiotul Seif, din clanul Belgienilor, capturat cu focuri de armă pe străzile din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul nu a vrut să oprească la semnalul poliţiştilor FOTO Mihaela Cojocariu
Şoferul nu a vrut să oprească la semnalul poliţiştilor FOTO Mihaela Cojocariu

Urmărire ca-n filme joi dimineaţă pe străzile Capitalei după ce un şofer care a încălcat regulile de circulaţie nu a vrut să oprească la semnalul unui echipaj de poliţie. Crăişor Mitrache, cunoscut sub porecla de Seif, face parte din clanul Belgienilor şi a fost capturat abia după ce agenţii de circulaţie au tras mai multe focuri de armă în maşina cu care acesta se deplasa

Joi dimineaţă, ora 8.00. Un echipaj al Brigăzii Rutiere, care se afla la intersecţia Bulevardului Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, observă cum şoferul unui Mercedes depăşeşte coloana de maşini aflată la semafor pe linia de tramvai, şi mai departe prin stânga refugiului de tramvai. Poliţiştii decid să-l tragă pe dreapta. 

Motivul: Codul Rutier pedepseşte depăşirea coloanei prin stânga refugiului de tramvai cu suspendarea permisului de conducere şi cu 4-5 puncte amendă.

Aşadar, ofiţerii îi fac semn conducătorului auto să oprească, însă acesta, nimeni altul decât Crăişor Mitrache, zis Seif, membru al clanului Belgienilor, calcă acceleraţia şi încearcă să se facă nevăzut. Poliţiştii însă pornesc pe urmele lui. 

După o urmărire ca-n filme pe bulevardele aglomerate ale Capitalei, agenţii decid să folosească armamentul din dotare. Se aflau deja în zona Cora Pantelimon, unde nu era foarte aglomerat. 

După ce trag trei focuri de armă în plan vertical, poliţiştii ţintesc roţile autoturismului şi trag încă două focuri. Este momentul în care Seif trage pe dreapta. Este încătuşat pe loc şi informat că a încălcat mai multe reguli de circulaţie, dar şi că a comis un ultraj neoprind la semnalul agentului de circulaţie. 

Seif nu se afla singur în maşină. Cu el mai era un bărbat, iar percheziţia asupra autoturismului a scos la iveală şi un cuţit care se afla la îndemâna interlopului. Nu a apucat însă să-l folosească. 

Mitrache a refuzat să fie testat cu etilotestul, fiind dus la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Nici aici nu a lăsat autorităţile să afle dacă a consumat băuturi alcoolice. Încătuşat, interlopul a fost dus la audieri. 

După aproape 10 ore, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au decis să elibereze pe numele lui o ordonanţă de reţinere. Acuzaţiile: ultraj şi refuzarea recoltării probelor biologice. La rândul lor, agenţii de circulaţie i-au suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile.

Primul incident, în 2006

Acesta nu este primul incident de acest fel în care este implicat Crăişor Mitrache. În urmă cu mai bine de zece ani, pe 12 ianuarie 2006, un echipaj de la Circulaţie aflat pe urmele interlopului a ajuns cu maşina sub un TIR. Poliţiştii se aflau într-o cursă nebună pentru prinderea lui Seif, care, ca şi joi, a refuzat să oprească la semnalul agenţilor. 

De această dată, Crăişor a fost surprins încălcând regulile de circulaţie pe Bulevardul Dorobanţi. Agenţii de la Rutieră l-au urmărit atunci prin aproape tot Bucureştiul, însă fără a folosi armamentul din dotare. 

El a reuşit să scape după ce maşina poliţiştilor, care era o Dacia Solenza, a intrat într-un TIR. Oamenii legii au fost grav răniţi, fiind internaţi la Spitalul Floreasca. 

Ulterior, Mitrache a fost identificat şi a fost pus sub urmărire penală pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi fără a avea permis de conducere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite