VIDEO Filmul unui atentat cu bombă eşuat la Piatra Neamţ. Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii erau monitorizaţi din luna decembrie  FOTO Adevărul
Suspecţii erau monitorizaţi din luna decembrie  FOTO Adevărul

Cinci persoane dintre cele şase duse la audieri la DIICOT Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu au fost reţinute vineri seara de procurori. Trei persoane au fost prinse în flagrant vineri dimineaţă în timp ce încercau să amplaseze o bombă sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat anul trecut într-o cafenea din Piatra Neamţ.

21. 20 - Procurorii DIICOT Neamţ  au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a cinci persoane duse la audieri în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu.

Cei cinci urmează să fie prezentanţi, sâmbătă, magistraţilor Curţii de Apel Bacău cu propunerea de arestare preventivă.

17.51 - Anchetatorii au făcut publice imaginile cu arestarea celor trei indivizi care au plasat bomba la Piatra Neamţ.

Cei trei indivizi din Târgu Ocna n-au opus rezistenţă în momentul arestării, dar poliţiştii au găsit asupra lor mai multe arme albe. Oamenii legii îl întreabă pe unul dintre cei reţinuţi cum se declanşează explozibilul, iar acesta răspunde „La pornirea maşinii”.

14.10 - Locuitorii din zona evacuată după amplasarea unei bombe sub maşina lui Bogdan Mararu au fost anunţaţi că se pot întoarce la casele lor, toate restricţiile fiind ridicate. După aproape 12 ore în care zona a fost evacuată şi izolată.

13.30-  Bogdan Mararu, lider al lumii interlope Piatra Neamţ  a asistat, vineri, la operaţiunea de dezamorsare a bombei amplasate sub maşina sa.

Operaţiunea de detonare a bombei, realizată de specialiştii pirotehnişti ai Brigăzii Antitero a SRI, a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Sorin Sava, explozibilul fusese prins sub maşina de teren Range Rover şi putea exploda în momentul în care autoturismul pornea.

Sava a mai precizat că echipa SRI a găsit sub maşină “un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină”. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare. Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la o distanţă de un metru şi jumătate de blocul în care locuieşte Bogdan Mararu, într-o zonă unde se află şi sediul Direcţiei de Finanţe, Spitalul Judeţean, două biserici şi o bancă.


 

11.44 - Ameninţarea cu bombă de la Pitra Neamţ a fost înlăturată, iar acţiunea de dezamorsare  încheiată. Dispozitivul exploziv montat sub maşina lui Bogdan Mararu a fost desprins de către pirotehnişti.

10.24 - Prefectul de Neamţ,  Ilie Mitea, a anunţat că au fost începute  operaţiunile pentru dezamorsarea dispozitivului exploziv amplasat sub maşina lui Mararu.

9:30. Şase persoane au fost duse la audieri la DIICOT Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu.

“În sarcina învinuiţilor se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, în vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului”, potrivit anchetatorilor.

Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal conţinea cantitatea de aproximativ un kilogram substanţă explozivă, probabil C4, iar detonarea urma a fi realizată mecanic.

9.25. O echipă a Serviciului Român de Informaţii (SRI) formată din specialişti pirotehnişti a fost trimisă la Piatra Neamţ. Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a precizat că suspecţii erau monitorizaţi din decembrie.

El a precizat că vineri dimineaţă, încă din jurul orei 03.00, o echipă de pirotehnişti ai Brigăziii specializate antiteroriste a SRI s-a aflat la faţa locului şi a aplicat procedurile standard pentru aceste situaţii, însă s-a decis ca acţiunea să fie coordonată de o echipă suplimentară care este trrimisă de la Bucureşti.

08:50 -  Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat că zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi,  precizând că este vorba despre un pachet cu dispozitiv exploziv care a fost amplasat sub o maşină.

8.15. - Trei persoane au fost prinse în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce încercau să amplasaze o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Flagrantul a fost organizat de procurorii DIICOT, care au acţionat în colaborare  cu SRI

În 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea Piatra Neamţ. Asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite