Evaziune în vagoanele restaurant din trenurile româneşti. Poliţiştii au dat amenzi şi au confiscat mărfurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma controalelor, poliţiştii au confiscat peste 3.000 de ţigări, produse alimentare, băuturi răcoritoare şi telefoane mobile din vagoanele restaurant ale trenurilor FOTO Adevărul
În urma controalelor, poliţiştii au confiscat peste 3.000 de ţigări, produse alimentare, băuturi răcoritoare şi telefoane mobile din vagoanele restaurant ale trenurilor FOTO Adevărul

Poliţiştii de la Transporturi au efectuat, în ultima săptămână, mai multe controale în vagoanele restaurant din trenuri, unde au descoperit marfă fără acte. Aceştia au dat 174 de amenzi şi au confiscat mai multe bunuri.

Echipele de control au verificat toate vagoanele tip bord restaurant, bistro şi express, pe toate magistralele de cale ferată. În urma controalelor au depistat şase infracţiuni  şi au dat 174 de amenzi, dintre care 40 pentru activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de 35.390 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 3.060 de ţigarete, produse alimentare, băuturi răcoritoare şi telefoane mobile, în valoare totală de 2.790 de lei.

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov - Biroul Investigarea Fraudelor au făcut, luni, un control la vagonul restaurant aflat în compunerea unui tren de persoane, între staţiile Braşov şi Sighişoara. În urma verificărilor încrucişate privind marfa deţinută în gestiune, banii rezultaţi din vânzări şi banii înscrişi pe nota de plată ospătar, asupra gestionarului au fost găsiţi 679,53 de lei, suma fiind plus în gestiune.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti de la Biroul de Investigare a Fraudelor - SRPT Braşov, pentru evaziune fiscală şi creare de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase, a precizat sursa citată.

Poliţia Română a precizat că acţiunea va continua şi în perioada următoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite