Dosar penal pentru un bărbat din Ungaria, prins cu aproape trei tone şi jumătate de tutun fin nedeclarat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cetăţean ungar, prins de poliţiştii de frontieră cu trei tone şi jumătate de tutun fin nedeclarat  FOTO Adevărul
Un cetăţean ungar, prins de poliţiştii de frontieră cu trei tone şi jumătate de tutun fin nedeclarat  FOTO Adevărul

Un bărbat din Ungaria a fost prins de poliţiştii de frontieră de la Punctul de trecere Bechet, judeţul Dolj, că transporta aproape trei tone şi jumătate de tutun fin nedeclerat care era supus accizării, în valoare de 200.000 de lei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal şi este cercetat în stare de libertate.

„În data de 5 aprilie 2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat, la volanul unui autocamion cu remorcă, un cetăţean ungar, în vârstă de 33 ani, care transporta, conform documentelor de însoţire, tutun brut de la o firmă din Bulgaria cu destinaţia Letoniia“, se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

În urma controlului amănunţit făcut asupra autocamionului, poliţiştii au constatat că în compartimentul marfă erau mai multe cutii în care se afla tutun ambalat în saci de plastic transparenţi ce conţineau în partea de jos tutun fin supus accizării, peste care era aşezat tutunul brut neaccizabil.

Autocamionul şi remorca, precum şi întreaga cantitate de tutun, au fost predate lucrătorilor vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Craiova în vederea expertizării.

„În urma primirii rezultatelor expertizării, a reieşit că din cantitatea totală de 14.050 de kilograme de tutun, în valoare de 814.800 lei, 3.450 kilograme, în valoare de 200.000 lei, reprezintă tutun pentru fumat supus accizării“,  se arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite