Doi dintre fraţii Corduneanu, acuzaţi de trafic de droguri, rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel Cluj a decis menţinerea sentinţei Tribunalului Bucureşti de condamanare la închisoare cu executare a doi dintre fraţii Corduneanu      FOTO Adevărul
Curtea de Apel Cluj a decis menţinerea sentinţei Tribunalului Bucureşti de condamanare la închisoare cu executare a doi dintre fraţii Corduneanu      FOTO Adevărul

Curtea de Apel Cluj a decis, marţi, menţinerea sentinţei Tribunalului, de condamnare a doi dintre fraţii Corduneanu la cinci, respectiv şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Sentinţa de marţi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Membrii clanului Corduneanu au fost reţinuţi în octombrie 2004 de procurorii DIICOT.

Curtea de Apel Cluj a pronunţat, marţi, sentinţa în dosarul în care mai mulţi membri ai clanului Corduneanu erau judecaţi, în apel, alături de alte persoane, pentru trafic de droguri.

Bogdan Constantin Corduneanu şi Călin Vasile, care iniţial erau consideraţi capii reţelei, au fost achitaţi, la fel şi Cătălin Bârsan.

Cătălin Emacu, Octavian Horobeţ şi Silviu Gâtlan au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare.

Un alt inculpat, Bogdan Iulian Leca, a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru că a recidivat.

Membrii clanului Corduneanu, reţinuţi pentru şantaj, înşelăciune, trafic de persoane

În octombrie 2004, membrii clanului Corduneanu au fost retinuţi de procurorii DIICOT. Conform rechizitorului, gruparea aducea droguri din Occident şi le comercializa în ţările baltice şi în Republica Moldova.

De asemenea, membrii clanului Corduneanu sunt judecaţi pentru „comiterea unui număr impresionant de infracţiuni grave“, respectiv şantaj, înşelăciuni bancare şi imobiliare, trafic de persoane şi spălare de bani.

Dosarul în care membrii clanului Corduneanu sunt acuzaţi de şantaj, înşelăciune, trafic de persoane şi spălare de bani este judecat de Tribunalul Maramureş, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în iunie anul trecut, mutarea acestui proces de la Tribunalul Iaşi. Următorul termen în acest dosar este programat pentru 10 mai.

Vom reveni cu amănunte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite