Directorul Teatrului „Masca“, Mihai Mălaimare, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Mălaimare,găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate FOTO Adevărul
Mihai Mălaimare,găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate FOTO Adevărul

Fostul membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Mihai Mălaimare, a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce ar fi deţinut în perioada 2008-2013 simultan, atât funcţia de membru titular în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului, cât şi funcţia de manager, respectiv director al Teatrului „Masca“.

El poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

„În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15.12.2008 – 11.01.2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de membru titular în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (funcţie de demnitate publică asimilată funcţiei de secretar de stat), cât şi funcţia de Manager, respectiv Director al Teatrului „Masca”, Bucureşti (funcţie de conducere specifică instituţiilor publice), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 12, alin. (5) din Legea  nr. 504/2002 - Legea Audiovizualului, art. 84, alin. (1), lit. c) şi art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei“, se precizează în comunicatul ANI.

Ce funcţii a deţinut Mihai Mălaimare?

În baza unor contracte de management încheiate cu Primăria Municipiului Bucureşti, Mihai Mălaimare a deţinut în perioada 18.02.2008-05.03.2009 funcţia de Director al Teatrului „Masca”, Bucureşti, respectiv funcţia de Manager începând cu data de 05.03.2009.

În perioada 18.01.2011 - 13.03.2012, el a asigurat conducerea interimară a Teatrului „Masca”, Bucureşti.

Începând cu data de 19.04.2012, Mălaimare deţine şi funcţia de Manager al Teatrului „Masca” în baza Contractului de management nr. 20/19.04.2012, încheiat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

„Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate“, se mai precizează în counicatul remis de Agenţia Naţională de Integritate.

 Mălaimare şi-a dat demisia din CNA în ianuarie 2013

Mihai Mălaimare şi-a dat demisia din funcţia de membru al CNA pe 11 ianuarie 2013, ca urmare a faptului că Agenţia Naţională de Integritate a iniţiat o cercetare în ceea ce îl priveşte, cu suspiciunea de incompatibilitate între funcţia de membru al CNA şi cea de manager al Teatrului „Masca“ din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite