Directorul Agenţiei Spaţiale Române despre avionul supersonic: "Sunt nişte amatori care îşi fac publicitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius-Ioan Piso conduce din 2004 Agenţia Spaţiala Română
Marius-Ioan Piso conduce din 2004 Agenţia Spaţiala Română

Directorul Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso, a comentat pentru "adevarul.ro" anunţul Asociaţiei Române pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) privind construirea primului avion supersonic românesc.

Program spaţial ţinut secret un an: primul avion supersonic românesc

"Este o publicitate exagerată de care se bucură acest proiect. Studenţii de la Facultatea de Inginerie Spaţială fac sisteme de stabilizare a orbitei, aşa ceva sunt chestiuni normale, la un nivel tehnic de începători", a declarat Marius Ioan Piso pentru adevarul.ro. Directorul ROSA a continuat spunând că  "Germania nu are încă un avion supersonic şi nici nu se poate lăuda cu o rachetă spaţială".

"Cei de la ARCA sunt nişte amatori dar participă la tot felul de concursuri ca să îşi facă publicitate. E un fel de bungee-jumping ce fac ei acolo, pentru 40 de kilometri....", a apreciat Marius Ioan-Piso, potrivit căruia "ei (cei de la ARCA, n.r) sunt nişte băieţi drăguţi, dar cam exagerează. Noi ne înţelegem bine, suntem amici, am colaborat cu ei, dar când au sponsori în spate şi publicitate la TV trebuie să exagereze".

Şeful Agenţiei Spaţiale Române: "România are cea mai bună imagine din estul Europei"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite