Consiliul Superior al Magistraturii a lansat un proiect pentru îmbunătăţirea accesului la justiţie a persoanelor vulnerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect cu finanţare norvegiană care îşi propune să îmbunătăţească accesul la justiţie a cetăţenilor, în special a celor de etnie romă şi din alte categoriile vulnerabile a fost lansat, vineri, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Dacă nu îşi cunosc drepturile, cetăţenii indiferent de etnie nu sunt în măsură să-şi le exercite în mod efectiv ", a declarat secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Simona Maya Teodoroiu, care a luat parte la conferinţa de deschidere a proiectului "Îmbunătăţirea accesului la justiţie. O abordare integrată cu accent pe categoriile vulnerabile", citată de Mediafax.

Secretarul de stat a adăugat că acest proiect are rolul de a promova "conceptul de justiţie socială".

Proiectul lansat vineri are ca obiectiv principal îmbunătăţirea accesului la justiţie pentru categoriile vulnerabile, cu accent pe populaţia de etnie romă.

"Principalele activităţi ale proiectului vizează elaborarea unui studiu privind îmbunătăţirea accesului la justiţie al categoriilor vulnerabile, ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă, înfiinţarea unui număr de cinci centre pilot pentru acordarea de asistenţă juridică primară (12 luni) în zonele în care comunitatea de etnie romă este puternic reprezentată (de exemplu Bihor, Călăraşi, Mureş, Dolj, Dâmboviţa, Buzău şi Bucureşti), precum şi consolidarea pregătirii profesionale a judecătorilor în domeniul combaterii discriminării", conform iniţiatorilor proiectului.

Proiectul beneficiază de un buget total în valoare de 941.177 euro, finanţarea norvegiană reprezentând 800.000 de euro, respectiv 85%, şi cofinanţarea Ministerului Justiţiei 141.177 de euro. Perioada de implementare a acestui proiect este de 24 de luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite