Comisar de poliţie, reţinut după ce şi-ar fi însuşit banii confiscaţi de la mai multe societăţi comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerul nu înregistra procesele verbale şi banii confiscaţi în urma controalelor pe care le efectua
Ofiţerul nu înregistra procesele verbale şi banii confiscaţi în urma controalelor pe care le efectua

Mihai Stănescu, ofiţer de poliţie judiciară din oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa, a fost reţinut, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de abuz în serviciu după ce nu ar fi înregistrat şi predat banii confiscaţi în urma mai multor controale la societăţi comerciale.

Concret, potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2012, comisarul de poliţie Mihai Stănescu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Dâmboviţa, Poliţia oraşului Fieni, Compartimentul Investigarea Fraudelor, în urma efectuării unui control la sediul unei firme din Fieni, a ridicat suma de 5.000 de lei, precum şi alte documente de evidenţă contabilă primară de la contabila firmei, întocmind un proces-verbal de ridicare într-un singur exemplar.

Ulterior, ofiţerul l-a contactat pe administratorul societăţii căruia îi aparţinea suma de bani şi i-a solicitat să se deplaseze la sediul unităţii de poliţie, unde i-a prezentat, pentru a-l semna, un proces-verbal în conţinutul căruia era scris că suma de bani i-a fost restituită, fără însă ca acest lucru să fie adevărat. Totodată, Stănescu i-a cerut administratorului să semneze şi un proces-verbal de confiscare a sumei de 5.000 de lei.

De asemenea, în cursul lunii august 2013, acelaşi ofiţer i-a cerut altei persoane să-i predea, pentru a fi confiscată, suma de 150 lei, provenită din vânzarea unor produse lactate, motivând că acestea au fost comercializate fără îndeplinirea condiţiilor legale, însă fără a încheia vreun document în acest sens. Persoana respectivă nu a dat curs solicitării, mai arată anchetatorii.

Mai mult, arată DNA, în perioada 2013-2014, comisarul a întocmit mai multe procese verbale cuprinse în două carnete care nu i-au fost predate de către secretariatul unităţii de poliţie şi apar ca fiind sustrase din evidenţa Poliţiei oraşului Fieni.

Procesele verbale nu au fost înregistrate de către comisar, după completare, la secretariatul unităţii de poliţie menţionate, iar sumele de bani înscrise în cuprinsul documentelor ca fiind confiscate şi ridicate de la contravenienţi au fost însuşite de către acesta.

Tot în acest caz, cercetările au mai scos la iveală faptul că Mihai Stănescu a completat şi alte procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiei (din carnete pe care le primise de la secretariatul unităţii pentru utilizare), fără a înregistra documentele după completare şi fără a preda sumele de bani confiscate.

Potrivit procurorilor, în urma acestor activităţi, Stoenescu ar fi prejjudiciat bugetul statului cu 21.295 lei.

Comisarul urmează să fie dus joi în faţa magistraţilor Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite