UPDATE Administraţia prezidenţială a sesizat CNA pentru acuzaţii defăimătoare la adresa lui Băsescu făcute de invitaţii Antenelor. O decizie a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinţia a sesizat CNA în legătură cu acuzaţile defăimătoare proferate de invitaţii Antenelor împotriva preşedintelui Băsescu FOTO Adevărul
Preşedinţia a sesizat CNA în legătură cu acuzaţile defăimătoare proferate de invitaţii Antenelor împotriva preşedintelui Băsescu FOTO Adevărul

Administraţia Prezidenţială a sesizat Consiliul Naţional al Audivizualului(CNA) în cazul emisiunii „Q&A” difuzată de Antena 3, sâmbătă 1 iunie, acuzând că insinuările invitaţilor emisiunii potrivit cărora Traian Băsescu s-ar afla în spatele anchetării directorului Antenelor, Sorin Alexandrescu, sunt „defăimătoare şi neadevărate la adresa preşedintelui”. CNA a amânat o decizie în acest sens.

UPDATE  CNA a amânat, în şedinţa de joi, luarea unei decizii privind modul în care a fost prezentat în programele de ştiri şi dezbateri de la Antena 3 şi România TV cazul arestării directorului Antena TV Group Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunile de ştiri şi dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3 şi România TV în perioada 30.05 - 4.06, care au prezentat cazul directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cercetat în dosarul în care este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei.

 În sesizarea CNA, reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale susţin că declaraţiile invitaţilor din cadrul emisiunii moderate de Alessandra Stoicescu au încălcat mai multe articole din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, printre care obligaţia ca informarea să fie corectă şi redată imparţial, dar şi obligaţia de a susţine cu dovezi orice acuzaţie defăimătoare la adresa cuiva.

Arestarea lui Sorin Alexandrescu, „o operaţiune a regimului Băsescu”

În cadrul emisiunii, fostul premier Victor Ciorbea a spus că anchetarea lui Sorin Alexandrescu de procurori este „o operaţiune a regimului Băsescu-Udrea şi a celor pe care îi controlează”.

La rândul său, jurnalistul Mugur Ciuvică a aprobat teoria potrivit căreia arestarea lui Alexandrescu este, de fapt, o conspiraţie băsesciană. „După referendum, mi-a fost clar că Traian Băsescu va continua să mişte lucrurile prin instituţiile statului – practic prin slugile lui – dar şi cu stăpânii lui de la Bruxelles”, a spus Mugur Ciuvică.

Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv

Directorul Antenelor, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv pe 31 mai prin decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1. Avocaţii acestuia au atacat cu recurs decizia judecătorilor.

 Procurorii anticorupţie îl acuză Sorin Alexandrescu că l-ar fi constrâns se mai multe ori pe administratorul companiei de cablu RCS&RDS, Ioan Bendei, ameninţându-l că va comanda o anchetă jurnalistică în care se va arăta că a dat mită 3,5 milioane de euro pentru a obţine drepturile de transmise a unor meciuri.

În acest fel, directorul Antenei voia să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând trustului, în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce ar fi implicat încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat

În urma plângerii depuse chiar de către Bendei la DNA, au fost emise autorizaţii de interceptare şi înregistrare a convorbirilor telefonice purtate între persoanele implicate în şantaj.

În una dintre interceptările depuse de procurori la dosar, Ioan Bendei îl roagă de Sorin Alexandrescu să-l lase în pace: „Aveţi un pic de suflet, puneţi-vă în situaţia mea! Am doi copii, domn'e! Am doi copii!”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite